Στο Ηράκλειο η Ζωή Ράπτη - Μοιράζει αλκοολόμετρα και ευχές για τα Χριστούγεννα (εικόνες)

Κρήτη
Στο Ηράκλειο η Ζωή Ράπτη - Μοιράζει αλκοολόμετρα και ευχές για τα Χριστούγεννα (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συσκευές είναι μιας χρήσεως, ευγενική χορηγία του ΣΥ.ΦΑ.Κ. στην 7η Υ.Πε. Κρήτης και ελέγχουν τα επίπεδα αλκοόλης ενημερώνοντας άμεσα την/τον οδηγό για την ικανότητα οδήγησης της/του

Ατομικά αλκοολόμετρα μοιράζονται από την 7η Υ.Πε. Κρήτης στους διερχόμενους πολίτες/οδηγούς, σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2022, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωής Ράπτη, του Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιου Καρακούδη και του Γενικού Διευθυντή του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης & Δωδεκανήσου (ΣΥ.ΦΑ.Κ) Δημήτρη Αλιμπέρτη.

Οι συσκευές είναι μιας χρήσεως, ευγενική χορηγία του ΣΥ.ΦΑ.Κ. στην 7η Υ.Πε. Κρήτης και ελέγχουν τα επίπεδα αλκοόλης ενημερώνοντας άμεσα την/τον οδηγό για την ικανότητα οδήγησης της/του.

Η δράση διοργανώνεται πρώτη φορά από την 7ης Υ.Πε. Κρήτης, σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου και τον ΣΥ.ΦΑ.Κ., στο πλαίσιο της κοινής στόχευσης και συνεργασίας των φορέων για την προστασία της ζωής, την προαγωγή της ποιότητας και της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, στελέχη της Δημόσιας Υγείας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης διανείμουν ενημερωτικό φυλλάδιο στο κοινό με επισημάνσεις σε θέματα οδικής ασφάλειας, προαγωγής της δημόσιας, ψυχικής και ατομικής τους υγείας και την παρότρυνση προσφοράς του σημαντικού δώρου ζωής, εκείνο της δωρεάς αίματος.

Όπως δηλώνει ο Διοικητής της 7ης Υ.Πε. Κρήτης: «Η ανησυχία όλων μας είναι μεγάλη λόγω των καθημερινών σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα, με θύματα οδηγούς, συνεπιβάτες και πεζούς.

Και αυτή την εορταστική περίοδο που διανύουμε οι ευχές για Καλά και Υγιή Χριστούγεννα για όλους και Ευτυχισμένο Αναίμακτο Νέο Έτος, αν και ένθερμες, φαίνεται πως δεν είναι αρκετές.

Η πρωτοβουλία μας αυτή αποσκοπεί γενικότερα στην εδραίωση της ενεργητικής προστασίας των επισκεπτών και των οδηγών που θα μετακινηθούν οδικά και της αποθάρρυνσης ειδικότερα όσων που έχουν καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ να οδηγήσουν στους δρόμους κατά την εορταστική περίοδο.

Παράλληλα, επισημαίνουμε και υπενθυμίσουμε και μέσα από το φυλλάδιο που επιμεληθήκαμε, πόσο καθοριστική είναι για το συνάνθρωπο μας, οικείο και μη, η προσφορά αίματος και η κάθε έκφραση αλληλεγγύης, κατανόησης, συμπαράστασης, σεβασμού στη ζωή, την αξιοπρέπεια, την ανάγκη του.

Ας απλώσουμε το χέρι να μοιράσουμε αγάπη. Στον μοναχό, τον ηλικιωμένο, το θύμα βίας, τον άπορο, το νοσηλευόμενο συνάνθρωπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News