ΓΕΩΤΕΕ: Ανατροπή στις εκλογές των γεωτεχνικών - Η Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία «ΆΡΟΣΗ» πρώτη στις ψήφους

Κρήτη
ΓΕΩΤΕΕ: Ανατροπή στις εκλογές των γεωτεχνικών - Η Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία «ΆΡΟΣΗ» πρώτη στις ψήφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεωτεχνικοί της Κρήτης με την ψήφο τους έστειλαν το μήνυμα της ενεργού συμμετοχής

Ανατροπή σημειώθηκε στις εκλογές του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος χθες  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Η Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία «ΆΡΟΣΗ» , ήρθε πρώτη στις ψήφους των γεωτεχνικών, με την μέχρι τώρα πρωτοπόρα παράταξη Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση, να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Συγκεκριμένα η "Άροση" έλαβε 264 ψήφους με ποσοστό 50,2% και 6 έδρες στην 11μελή Διοικούσα Επιτροπή, έναντι 195 ψήφων της Γεωτεχνικής Ενωτικής Κίνησης που συμπεριελάμβανε υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Ακολουθούν η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών (ΝΔ) με 43 ψήφους και οι Πανεπιστημιακοί Συνεργαζόμενοι (ΚΚΕ) με 24 ψήφους, άκυρα και λευκά 14.

Ο λόγος, για την παράταξη που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις εκλογές του 2018, ήρθε πολύ κοντά σε ψήφους με την Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση, για να πάρει την πρωτιά στις εκλογές του 2022.

«Η παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – «ΑΡΟΣΗ», ευχαριστεί θερμά τους γεωτεχνικούς της Κρήτης (γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους, γεωλόγους και ιχθυολόγους), που συμμετείχαν στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 11/12/2022 και την ανάδειξαν πρώτη δύναμη στο Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με ποσοστό 50,2% και 6 έδρες στην 11μελή Διοικούσα Επιτροπή του", αναφέρει η "ΑΡΟΣΗ".

Και συνεχίζει:

"Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές και συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Οι γεωτεχνικοί της Κρήτης με την ψήφο τους έστειλαν το μήνυμα της ενεργού συμμετοχής (οι ψηφίσαντες αυξήθηκαν κατά 65% σε σχέση με το 2018), επικρότησαν τη δουλειά και τις προτάσεις της «ΑΡΟΣΗΣ» και της εμπιστεύθηκαν την αλλαγή της πορείας του Παραρτήματος».

Όπως ανακοίνωσε επίσης, στη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κρήτης εκλέγονται από την «ΑΡΟΣΗ»:

Δασκαλάκη Άννα (γεωπόνος).

Βλαχάκης Μαρίνος (γεωπόνος).

Αρβανίτης Παντελής (δασολόγος).

Τωμαζινάκης Γιάννης (κτηνίατρος).

Καλογεράκη Κωνσταντίνα (γεωλόγος).

Καπουρνιώτου Σοφία (ιχθυολόγος).

Αναπληρωματικά μέλη:

Μπαγκής Νίκος (γεωπόνος).

Γκολφινοπούλου Νικολέτα (γεωπόνος).

Σαμαριτάκης Βασίλης (δασολόγος).

Βλατάκης Αλέξης (κτηνίατρος).

Βότσογλου Νίκος (γεωλόγος).

Λαμπράκης Μανώλης (ιχθυολόγος).

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι από τις άλλες παρατάξεις δεν έχουμε ανάλογες ανακοινώσεις, ενώ την ευθύνη για τη σταυροδοσία έχει η κεντρική διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ, που σε ένα μήνα θα δώσει στη δημιότητα τα αποτελέσματα ανά παράρτημα του Επιμελητηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News