Στο Ηράκλειο σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας για τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου

Κρήτη
Στο Ηράκλειο σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας για τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την “κάθοδο” του κ. Τσιάρα είχε προαναγγείλει προ ολίγων εβδομάδων σχετικό ρεπορτάζ του neakriti.gr - Ο αγιασμός θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προκειμένου να παρεύρεθεί στα εγκαίνια του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, όπως είχε προαναγγείλει προ ολίγων εβδομάδων σχετικό ρεπορτάζ του neakriti.gr.

Όπως έγινε γνωστό, η τελετή εγκαινίων του νέου κτηρίου, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Κνωσού 220, θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου.

Ο αγιασμός θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

Συγκεκριμένα, στις 10.30, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, θα έχει συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, για θέματα αρμοδιότητάς του, με κυρίαρχο - όπως αναμένεται - αυτό του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Στις 11.30 το πρωί  θα εγκαινιάσει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, στη Λ. Κνωσού 220.

Όπως είχε γράψει πριν από λίγες εβδομάδες το neakriti.gr, ο κ. Τσιάρας είχε αποκαλύψει - απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου, με φόντο το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου - ότι θα μεταβεί τον Δεκέμβριο στην Κρήτη, προκειμένου να εγκαινιάσει «τα νέα διοικητικά δικαστήρια στο Ηράκλειο», τα οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε ως υποδομές- “κόσμημα”.

Υπενθυμίζεται ότι το neakriti.gr, είχε γράψει πριν από μερικούς μήνες για τη μεταστέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου από την οδό Μουρέλου (κάθετη Καλοκαιρινού) στη λεωφόρο Κνωσού.

Το εν λόγω ακίνητο έχει συνολικό εμβαδό 1.005 τετραγωνικά μέτρα, στο οποίο το Διοικητικό Πρωτοδικείο θα στεγαστεί για χρονικό διάστημα 12 ετών, έναντι μηνιαίου ενοικίου ύψους 6.750 ευρώ.

Αξίζει να επισημάνουμε, ωστόσο, ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Τσιάρας είχε αφήσει να εννοηθεί - χωρίς, πάντως, να δεσμευτεί ρητά - ότι μέχρι την “κάθοδό” του για τα εγκαίνια του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Ηράκλειο θα έχει βρεθεί λύση με το “αγκάθι” του ιδιοκτησιακού του ακινήτου, όπου προορίζεται να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο Χανίων, ώστε να ξεμπλοκάρει και το πολύπαθο νέο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου, δεδομένου ότι σε επίπεδο σχεδιασμού έχουν περιληφθεί μαζί, “πακέτο”, σε ένα ενιαίο έργο ΣΔΙΤ, που περιλαμβάνει επίσης και ένα εκτεταμένο “λίφτινγκ” στο υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Ο κ. Τσιάρας είχε ζητήσει τότε λίγη πίστωση χρόνου για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση, τονίζοντας παράλληλα πως, εφόσον διαπιστωθεί ότι συνεχίζει να “κολλά” το θέμα στην παράμετρο του οικοπέδου στα Χανιά, θα εξεταστούν κι άλλες τεχνικές λύσεις.

Πάντως, προχθές Τετάρτη, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης στο Ηράκλειο ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ζήτησε - και αυτός - μια μικρή πίστωση χρόνου μερικών ημερών για το ζήτημα των “κολλημένων” δικαστικών μεγάρων της Κρήτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είμαστε προ των πυλών κάποιων θετικών μαντάτων μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας και εύλογης ανησυχίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καραγιάννης δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε για το αν το υπουργείο θα συνεχίσει με τη λογική του ενιαίου έργου ΣΔΙΤ για τα 3 δικαστικά μέγαρα Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου ή αν θα τα “σπάσει” σε υποέργα, όπως έχει προτείνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News