Στη Βουλή η απουσία μέτρων στήριξης των φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας - ΚΑΛΟ

Κρήτη
Στη Βουλή η απουσία μέτρων στήριξης των φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας - ΚΑΛΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί της ουσίας, από την προδημοσίευση της πρόσκλησης το 2018 μέχρι και σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο στήριξης, μέσω επιχορηγήσεων, των φορέων Κ.Αλ.Ο..

Με μια ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, αναδεικνύει την απουσία μέτρων στήριξης των φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.Αλ.Ο. καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την συνυπογραφή 36 ακόμη Βουλευτών.

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΝΔ απέναντι στους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας συνεχίζεται» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Παρά το ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι συνώνυμο της τοπικής ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της ανάδειξης των συγκριτικών επιχειρηματικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου, κλάδου και φορέα, αλλά και μοχλός ενίσχυσης του ΑΕΠ - σημείο στο οποίο η χώρα μας βρίσκεται μόλις στο 0,1% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. ανέρχεται στο 16,1% - οι φορείς ΚΑλΟ παραμένουν αόρατοι για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις πιέσεις, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα αυτής της μορφής επιχειρηματικότητας, ζητώντας απαντήσεις από τον Υπουργό: Θα δημοσιευτεί και εάν ναι, πότε, η πρόσκληση για τη δράση επιχορήγησης των υφιστάμενων φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας;».

Στην Ερώτηση γίνεται αναφορά στην προδημοσίευση πρόσκλησης επιχορήγησης που είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προϋπολογισμού 20.000.000€, αλλά και μνεία σε ανάλογες Ερωτήσεις που έχει υποβάλλει ο Χάρης Μαμουλάκης την προηγούμενη 3ετία, λαμβάνοντας δεσμεύσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Επί της ουσίας, από την προδημοσίευση της πρόσκλησης το 2018 μέχρι και σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο στήριξης, μέσω επιχορηγήσεων, των φορέων Κ.Αλ.Ο..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News