Χανιά: Απολογισμός και αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης με φόντο τις κάλπες

Κρήτη
Χανιά: Απολογισμός και αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης με φόντο τις κάλπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη χθεσινή Ακαδημία Πολιτικής Επιμόρφωσης στελεχών του κόμματος στα Χανιά, τρεις Υπουργοί , ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Παύλος Μαρινακης, ο Γραμματέας Οργανωτικό κ. Στέλιος Κονταδακης και οι βουλευτές κ. Ντόρα Μπακογιαννη, κ. Μανούσος Βολουδακης και κ. Βασίλης Διγαλακης αλλα και ο κ.Γιάννης Λοβέρδος, έθεσαν το δίλημμα της κάλπης

Να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης με στόχο την ανανέωση της ψήφου του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα επιχειρήσουν τους επόμενους κρίσιμους μήνες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη χθεσινή Ακαδημία Πολιτικής Επιμόρφωσης στελεχών του κόμματος στα Χανιά, τρεις Υπουργοί , ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Παύλος Μαρινακης , ο Γραμματέας Οργανωτικό κ. Στέλιος Κονταδακης και οι βουλευτές κ. Ντόρα Μπακογιαννη, κ. Μανούσος Βολουδακης και κ. Βασίλης Διγαλακης αλλα και ο κ.Γιάννης Λοβέρδος, έθεσαν το δίλημμα της κάλπης. «Συνέχιση της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με κριτήριο το έργο που επιτελέστηκε η'  επιστροφή στις πολιτικές του παρελθόντος». 

Στο περιθώριο της Ακαδημίας Επιμόρφωσης στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μαρινακης υπογράμμισε πως η πολιτική επιμόρφωση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολιτική μονομαχία ανάμεσα στο έργο, τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα, την αντιμετώπιση των δυσκολιών απέναντι στο ψέμα, τις ύβρεις και τη λασπολογία». Σημείωσε δε ότι τους επόμενους μήνες οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πάρουν μια απόφαση για το μέλλον της χώρας και καταφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα λέγοντας ότι πήγαν πίσω την Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στην Κρήτη τόνισε πως τον τελευταίο λόγο έχει ο Πρωθυπουργός. «Η αλήθεια είναι ότι εμείς εργαζόμαστε σκληρά ώστε όσοι επιθυμούν να δώσουν τη μάχη, να μπορούν να μας το θέσουν κι εμείς να προβούμε στις κατάλληλες προτάσεις. Αλλά όταν έρθει η ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως κάνει πάντα θα πάρει τις σωστές αποφάσεις προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου εκτίμησε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών θα είναι κοντά στη λήξη της τετραετίας. Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στον χώρο της επιμόρφωσης , τόνισε ότι «με συστατική επιστολή τη δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια και με την προοπτική μια ακόμα καλύτερης επόμενης μέρας , θα διεκδικήσουμε απ’ την ελληνική κοινωνία για μια αποτελεσματική ,αυτοδύναμη διακυβέρνηση ,για μια αυτοδύναμη Ελλάδα στις εκλογές του 2023».

Ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος κ. Στέλιος Κονταδάκης, αναφερόμενος στους στόχους της πολιτικής ακαδημίας υπογράμμισε ότι «τα στελέχη επιμορφώνονται ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν το έργο που έχει επιτευχθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες, τις πιο δύσκολες από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα , σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ένα έργο τεράστιο το οποίο θα μείνει στην ιστορία. Ο δεύτερος στόχος είναι τα στελέχη μας να επιμορφωθούν κομματικά για την καλύτερη οργάνωση, για να πορευτούμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και να έχουμε μια ακόμα νικηφόρα μάχη, μια νίκη όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά της Ελλάδος».

Την πρόθεση της να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των Χανιωτών, αποκλείοντας κάθε σενάριο επιστροφής της στη Β Αθηνών,  επανέλαβε η βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα της ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία, με τους πολίτες να ψηφίζουν αξιολογώντας το έργο της κυβέρνησης αυτή τη φορά. «Νομίζω πως είναι μια καλή αρχή μιας περιόδου που αναμφισβήτητα μπαίνοντας στο 2023 μπαίνουμε οριστικά στη χρονιά του απολογισμού, της λογοδοσίας,της παρουσίασης του έργου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και από κει και πέρα της διεκδίκησης της ίδιας κυβέρνησης» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματος μίλησε για την κρισιμότητας της επόμενης πολιτικής επιλογής ενώ ο υφυπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης Γιώργος Καραγιάννης ανέπτυξε τις δράσεις γύρω από την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας. Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι «τα μεγάλα έργα στην Κρήτη προχωρούν πιο γρήγορα απ ότι περιμέναμε . Ήδη έχουν δοθεί τα τεύχη για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΒΟΑΚ. Στα άλλα δύο κομμάτια ήδη έχουμε αναδόχους. Υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ». 

Με αναφορά στο θετικό πρόσημο της τουριστικής περιόδου στα Χανιά και δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων με στόχο τη διατήρησης των εντυπωσιακών αριθμών στο κομμάτι του τουρισμού, ήταν η τοποθέτηση της υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη. Σε ανάλογο ύφος και οι βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Μανούσο Βολουδάκη να σημειώνει πως «η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικοί της έχουν βγει μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας»και τον κ. Βασίλη Διγαλάκη να τονίζει ότι το «διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι προκοπή και πάμε τη χώρα μπροστά ή γυρνάμε πίσω στο αμαρτωλό παρελθόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News