Ρέθυμνο: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι «3» κατηγορούμενοι για το «οπλοστάσιο» και τα ναρκωτικά

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι «3» κατηγορούμενοι για το «οπλοστάσιο» και τα ναρκωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις απολογίες τους φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν για δική τους χρήση και σε καμία περίπτωση για εμπορία ενώ για τα όπλα πως ανήκαν στον πατέρα τους που έχει πεθάνει, δηλαδή οικογενειακά κειμήλια - Για κάποια από τα όπλα ο πατέρας τους είχε άδεια, όμως δεν πρόλαβε να την ανανεώσει επειδή πέθανε....

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής του στις αρχές κάθε 1η και 16 του μήνα, αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το οπλοστάσιο και την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο αυτοκίνητο και την οικία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι τρείς κατηγορούμενοι έφτασαν στα δικαστήρια σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 46 οι δύο και 49 ετών ο τρίτος.

Στις απολογίες τους φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν για δική τους χρήση και σε καμία περίπτωση για εμπορία ενώ για τα όπλα, ισχυρίστηκαν πως ανήκαν στον πατέρα τους που έχει πεθάνει, δηλαδη ήταν οικογενειακά κειμήλια. Μάλιστα όπως ανέφεραν, για κάποια από τα όπλα ο πατέρας τους είχε άδεια, όμως δεν πρόλαβε να την ανανεώσει επειδή πέθανε.... 

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου ο 46χρονος ημεδαπός να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια να προμηθεύει με ποσότητα ναρκωτικών ουσιών έτερο 46χρονο ημεδαπό. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 50 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 785 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και τρία κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα σε χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας, που χρησιμοποιούσε ο πρώτος 46χρονος για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 1.051 γραμμάρια κάνναβης και σε οικία την οποία χρησιμοποιούσε και στην οποία διαμένει και ο 49χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 υποπολυβόλα όπλα,

2 πιστόλια,

4 κυνηγετικά όπλα,

9 γεμιστήρες,

395 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

Επιπλέον, στην οικία του δεύτερου 46χρονου κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News