Κρήτη: Πάνω από 50% προμηνύονται οι ελλείψεις στο γάλα - SOS εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι

Κρήτη
Κρήτη: Πάνω από 50% προμηνύονται οι ελλείψεις στο γάλα - SOS εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Κρήτης, Γρύλλος Παπαδάκης, τόνισε πως «οι ελλείψεις στο γάλα στην Κρήτη θα είναι πολύ σοβαρές»

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι σχετικά με τις ελλείψεις που αναμένεται να υπάρξουν στο γάλα το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Οι ελλείψεις στην Κρήτη θα είναι πάρα πολύ σοβαρές» τόνισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη. Όπως εξήγησε, «σε 10-15 ημέρες αρχίζει η νέα γαλακτοκομική περίοδος. Ήδη βλέπουμε ότι υπάρχει έλλειψη και μπορεί να ξεπεράσουμε και το 50% φέτος».

Ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι «λόγω του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών και των ζωοτροφών, δεν συμφέρει κάποιον να ασχολείται με την κτηνοτροφία και να συνεχίσει να παράγει».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «έχουμε γίνει βαρετοί στο υπουργείο. Εδώ και 4 χρόνια είμαι ο άνθρωπος που φωνάζω ότι θα φτάσουμε στην καταστροφή. Ήδη έχουμε φτάσει στην καταστροφή. Οι τιμές στις ζωοτροφές έχουν εκτιναχθεί αλλά βλέπουμε μια αδιαφορία όχι μόνο από το υπουργείο αλλά και από τους μεγάλους εμπόρους».

Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι έχουν κλείσει μονάδες στην Κρήτη και ότι από τον Μυλοπόταμο έχουν φύγει 15 νέα παιδιά για το εξωτερικό.

«Είναι ντροπή το 2022 να φεύγουν παιδιά που ήθελαν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα ως οικονομικοί μετανάστες στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News