Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου: «Η βία αντιμετωπίζεται με αγάπη!» (εικόνες)

Κρήτη
Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου: «Η βία αντιμετωπίζεται με αγάπη!» (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εκδρομή αγάπης για Ουκρανές και τα παιδιά τους που βρίσκονται στην Κρήτη

Μία κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου «Αρετούσα» ο οποίος προσέφερε μια ημερήσια εκδρομή σε γυναίκες από την Ουκρανία που βρίσκονται μαζί με τα παιδιά τους τη νύχτα, αναλυτικά η ανακοίνωση του Ομίλου:

«“Η βία αντιμετωπίζεται με αγάπη!”. Αυτό ακριβώς επιχείρησε σήμερα ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΑΡΕΤΟΥΣΑ", προσφέροντας μια ημερήσια εκδρομή σε Γυναίκες από την Ουκρανία που βρίσκονται στην Κρήτη, μαζί με τα παιδιά τους.

Θεωρώντας ότι ο ξεριζωμός από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου αποτελεί χείριστη μορφή βίας, θελήσαμε να προσφέρουμε χαρά ως αντίδοτο στη βια.

Έτσι, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το κρητικό έθιμο της παραγωγής τσικουδιάς, σε ρακοκάζανο, στο ορεινό κεφαλοχώρι Κρουσώνας του Ηρακλείου, μαζι με τον καθιερωμένο μεσημεριανό μεζέ της ρακής, πατάτες οφτές και κρέας στα κάρβουνα.

Βεβαίως, δεν παραλείψαμε να μεριμνήσουμε για μια πολύ όμορφη επίσκεψη στον Γυναικείο Συνεταιρισμό του Κρουσώνα, όπου μας προσφέρθηκαν εξαιρετικές λιχουδιές και ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του ιστορικού αυτού γυναικείου Συνεταιρισμού "Η Κρουσανιώτισσα".

Για το κλείσιμο της περιήγησης, επιλέξαμε να ανάψουμε ένα κεράκι στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης του Κρουσώνα, όπου προσευχηθήκαμε όλοι μαζί για την παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ.,

Αν όλα τα παραπάνω περιγράφουν το σημερινό κυριακάτικο οδοιπορικό μας, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματά μας : περίσσεψε η συγκίνηση μιλώντας για την πατρίδα τη βασανισμένη και τα αγαπημένα πρόσωπα που έμειναν πίσω, για να πολεμήσουν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Όλα αυτά που βλέπουμε στις οθόνες μας, δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινά, ενώ οι προσωπικές ιστορίες και περιπέτειες κάθε μιας, αλλά και το δημοτικό τραγούδι που τραγούδησαν έφεραν δάκρυα στα μάτια!

Εμείς, αδύναμες μπροστά σε αυτήν τη καταστροφή του πολέμου, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε παρά μόνο με τα ζεστά συναισθήματά μας και την έγνοια μας για τις Γυναίκες αυτές και τα παιδιά τους.

Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του ρακοκάζανου κ. Γιώργο Σουλτάτο και την οικογένειά του, στον υπέροχο Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα που μας περιποιήθηκε με περισσή ευγένεια, αλλά και στα στελέχη του Προγράμματος ΗΛΙΟΣ που στηρίζουν τους προσωρινά διαμένοντες πρόσφυγες μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Φυσικά, όσο κι αν δεν θα της αρέσει, οφείλω να κάνω ξεχωριστή αναφορά στην Αντιπρόεδρο του Ομίλου μας , Μαρία Πιτσικάκη, που, ως άξια Κρουσανιώτισσα, είχε τα μεγάλα "μέσα" !

Μακάρι η ΑΓΑΠΗ να γλυκάνει τον ανθρώπινο πόνο!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News