ΠΑΓΝΗ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την 4χρονη που κατάπιε φιστίκι

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την 4χρονη που κατάπιε φιστίκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθερή κρίσιμη η κατάσταση υγείας της 4χρονης - Νοσηλεύεται σε καταστολή στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ μετά την ενδοσκοπική αφαίρεση του ξένου σώματος από τον πνεύμονα της

Στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατική Θεραπείας (ΠΜΕΘ) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου παραμένει διασωληνωμένη σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση το 4χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σαντορίνη με δύσπνοια την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, καθώς ένα φυστίκι του είχε φράξει τον δεξί πνεύμονα, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αναπνευστική δυσχέρεια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, «το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος που είχε αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα. Η κατάσταση της υγείας της 4χρονης κρίνεται σταθερά κρίσιμη, η οποία νοσηλεύεται διασωληνομένη στην ΠΜΕΘ και σε καταστολή. Τα επόμενα 24ωρα αναμένουμε τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις, μετά από την επέμβαση». Στο πλευρό της είναι οι γονείς της.

Το παιδί, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε να έχει 1,5 φυστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

«Το παιδί όταν ήρθε ήταν σε άσχημη κατάσταση, όμως αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους γιατρούς και πλέον ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» ανέφερε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News