ΠαΓΝΗ: Πράσινο φως για την προμήθεια - εγκατάσταση Μαγνητικού και Αξονικού Τομογράφου

Κρήτη
ΠαΓΝΗ: Πράσινο φως για την προμήθεια - εγκατάσταση Μαγνητικού και Αξονικού Τομογράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πολλές προσπάθειες χρόνων και τη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υπογράφηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, η σχετική σύμβαση

Η ανάγκη για σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους για όλους τους Κρητικούς ειδικά στην Επείγουσα διάγνωση και την εξειδικευμένη φροντίδα είναι συνεχής.

Μετά από πολλές προσπάθειες χρόνων και τη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υπογράφηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης:

  1.  Υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου που θα τοποθετηθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, σε χώρο που ήδη διαμορφώνεται και
  2.  Μαγνητικού Τομογράφου τεχνολογίας 3 Tesla μοναδική για την Κρήτη .

Η συνολική δαπάνη μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 που ανέρχεται στα 3.000.600 €.

Όπως σημειώνεται η εξελιξη αυτή, ήταν διαρκής απαίτηση του Νοσοκομείου.

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης τονίζονται τα εξής: 

Προχωράμε, θωρακίζοντας το Δημόσιο Νοσοκομείο ενισχύοντας τη διαγνωστική φαρέτρα επειγουσών αλλά και χρόνιων καταστάσεων, αποδίδοντας στους ασθενείς μας υπερσύγχρονα μηχανήματα που τόσο έχουμε ανάγκη.

Οφείλονται συγχαρητήρια σε όλους (Τεχνική Υπηρεσία, Τμήμα Προμηθειών, Γραφείο ΕΣΠΑ, Διοικητική Υπηρεσία) αλλά και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου μέσα στο μήνα για τον Αξονικό Τομογράφο και εντός 3μηνου για το Μαγνητικό Τομογράφο και θα είναι διαθέσιμοι με τη συνδρομή Ιατρών, Νοσηλευτών και Τεχνολόγων μας, για όλο το Κρητικό λαό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News