Ξεκίνησε η προετοιμασία για έργα αναπλάσεων που αφορούν τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου

Κρήτη
Ξεκίνησε η προετοιμασία για έργα αναπλάσεων που αφορούν τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη συνάντηση για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο

Ξεκίνησε η προετοιμασία των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, τα οποία θα υλο-ποιήσουν οι τέσσερις δήμοι, πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης 2021-2027.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν σήμερα δύο συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και με τη συμμετοχή της Διευθύ-ντριας της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη και στελεχών της Υπηρε-σίας.

Η πρώτη με το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και διευθυντικά Στελέχη και Υπη-ρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και η δεύτερη με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου Α-ντώνη Ζερβό και Διευθυντικά Στελέχη του Δήμου.

Τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ συνολικά στους τέσσερις δήμους και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Αφορούν κυρίως, σε δράσεις που εστιάζουν στο πρασίνισμα των πόλεων, την εξοικονόμηση ε-νέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητι-

κότητας, ποδηλατόδρομους, ηλεκτροκίνηση και βέβαια αναπλάσεις δρόμων, κοινοχρή-στων χώρων αλλά και με την δημιουργία κοινωνικών δομών και έργων ανάδειξης του πολιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News