Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου Φιλαρμονικής και Ωδείου Ρεθύμνης

Κρήτη
Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου Φιλαρμονικής και Ωδείου Ρεθύμνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 1.273.978,57 ευρώ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Ρεθύμνου:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/11/22) η προβλεπόμενη διαδικασία χρηματοδότησης του σημαντικού έργου αποκατάστασης του κτιρίου της Φιλαρμονικής και του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου, με αρχικό προϋπολογισμό 1.273.978,57 ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ "Αντώνης Τρίτσης" και είναι ήδη σε εξέλιξη.

Οι εργασίες στο κτίριο της Φιλαρμονικής, εξελίσσονται κανονικά. Έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση των παλαιών κουφωμάτων και διαχωρισμάτων κι έχει αποκαλυφθεί η τοιχοποιία του κτιρίου. Την περίοδο που διανύουμε εκτελούνται εργασίες ενίσχυσης της στατικότητας του κτίσματος με μανδύες εκτοξευόμενου σκυροδέματος (Gunite).

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου κ. Ζαχαρία Βαρδάκη, τη συμπληρωματική δανειακή σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο, ύψους 617.161,71 ευρώ, η οποία επί της ουσίας είναι τυπική αφού το απαιτούμενο για την εκτέλεση του έργου ποσό, καλύπτεται από το ΥΠ.ΕΣ, διαδικασία που έχει ισχύσει για όλα τα έργα του Δήμου Ρεθύμνης που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης».

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι οι εργασίες στο κτίριο της Φιλαρμονικής, εξελίσσονται κανονικά.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί προ της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News