Θέρμανση και καύσιμα «γονατίζουν» τους Κρητικούς - Οδοιπορικό στην ορεινή Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Θέρμανση και καύσιμα «γονατίζουν» τους Κρητικούς - Οδοιπορικό στην ορεινή Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νοικοκυριά μπροστά στον ζόφο της ενεργειακής κρίσης

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά και στο νησί μας καθώς λόγω της γενικότερης ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στενεύουν δραματικά τα οικονομικά περιθώρια για να ζεσταθούν τον χειμώνα, με την κατάσταση να είναι ακόμη πιο ανησυχητική στις ορεινές περιοχές, οπότε οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες. 

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο ακόμη και όποτε χαμηλώνει ο υδράργυρος για αρκετά νοικοκυριά, ενώ άλλα θα στραφούν σε άλλες πηγές θέρμανσης με την απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού για να μην ξεπαγιάσουν. 

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, το φαινόμενο λαμβάνει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς συνταξιούχοι δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν το οικονομικό κόστος για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. 

Ηλικιωμένοι στο Οροπέδιο νιώθουν πικρία για την αντιμετώπιση τους από την πολιτεία, καθώς σε δύσκολες καιρικές συνθήκες οπότε οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν, θα προσπαθήσουν όπως λένε να ζεσταθούν με ξύλα. 

Αν και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί στο 1,22 ευρώ, θεωρείται ακόμη υψηλή από τους καταναλωτές, με τις παραγγελίες ωστόσο να αποτελούν μια μικρή ανάσα στον κλάδο των πρατηριούχων. 

(φωτογραφία αρχείου pexels.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News