Βαρδάκης: «Να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υποστελέχωση των τομέων, η ελλιπής ενημέρωση των εργαζομένων, αλλά και οι συχνά αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται, δυσχεραίνουν τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και κατ’ επέκταση, δημιουργούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Κρήτης, προχώρησαν 18 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Η υποστελέχωση των τομέων, η ελλιπής ενημέρωση των εργαζομένων, αλλά και οι συχνά αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται, δυσχεραίνουν τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και κατ’ επέκταση, δημιουργούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Όπως καταγγέλλεται, σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό με τους εργαζόμενους να δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς, χωρίς να μπορούν να πάρουν το σύνολο της άδειας που δικαιούνται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον τομέα Χανίων, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι εργαζόμενοι πήραν όλες κι όλες 5 μέρες καλοκαιρινή άδεια (κι αυτές εκτός Αυγούστου).

Πρόβλημα προκύπτει και από το γεγονός ότι δύο χρόνια τώρα, το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί χωρίς γιατρό και χωρίς εφημερία. Ενώ προβλήματα υπάρχουν αναφορικά με την εκπαίδευση των πληρωμάτων, την κατανομή του επικουρικού προσωπικού, τις μεταθέσεις, τα προγράμματα αλλά και τα εφεδρικά ασθενοφόρα τα οποία παραμένουν χωρίς εξοπλισμό, εξαιτίας της ανοργανωσιάς.

Δεδομένων των παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό:

● Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Κρήτης.

● Αν προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό για μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Κρήτης, με τη συμμετοχή των επικουρικών εργαζομένων, προβλέποντας παράλληλα την παράταση της παραμονής των επικουρικών εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, έως την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στην υπηρεσία.

● Ποιος έχει την ευθύνη της κατανομής του επικουρικού προσωπικού στους τομείς και με ποια κριτήρια λαμβάνει χώρα αυτή η διαδικασία.

● Τι προβλέπεται για την εκπαίδευση των πληρωμάτων, την επιλογή για την εκπαίδευση κοινού και τη συμμετοχή σε ασκήσεις αλλά και πώς διασφαλίζεται η τήρηση της ισονομίας στις προαναφερθείσες διαδικασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News