Κρήτη: «Βάφτηκαν» μαύρα τα νερά στα φράγματα από λύματα και κατσιγάρους (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: «Βάφτηκαν» μαύρα τα νερά στα φράγματα από λύματα και κατσιγάρους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχόμενα τα χτυπήματα στο περιβάλλον - Ασυνείδητοι έριξαν κατσίγαρους στο δίκτυο του βιολογικού στο Αρκαλοχώρι

 

  • Το μαύρο νερό προκαλεί ανησυχία σε πολίτες και ειδικούς
  • Ασυνείδητοι έριξαν κατσίγαρους στο δίκτυο του βιολογικού στο Αρκαλοχώρι
  • Το κακό της μόλυνσης επαναλαμβάνεται με τους πολίτες να ζητούν ελέγχους
  • Εικόνες ντροπής και στην αγία Ειρήνη στα Σπήλια

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα δίχως τέλος προκαλεί έντονη ανησυχία, στο μικρό φράγμα Ινίου, καθώς εδώ και 15 ημέρες, δημότες αντικρίζουν το μαύρο νερό στο ποτάμι, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και τις καλλιέργειες.

Στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης έλαβαν δείγματα νερού προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή του κακού και από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για κατσίγαρο.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης, «ασυνείδητοι έριξαν κατσίγαρο από το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού στο Αρκαλοχώρι, προκαλώντας ζημιές και στον βιολογικό». 

Μάλιστα, όπως εκτιμά ο αντιπεριφερειάρχης, λόγω της μεγάλης παραγωγής ελαιολάδου, πιθανόν να καταγράφεται αδυναμία διαχείρισης του κατσίγαρου, με τον ίδιο να τονίζει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. 

Το κακό επαναλαμβάνεται, με τους δημότες να τονίζουν την ανάγκη διενέργειας ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τα χτυπήματα στο περιβάλλον είναι συνεχόμενα, καθώς και από την Αγία Ειρήνη στα Σπήλια, έρχονται στο «φως» εικόνες ντροπής.

Παράλληλα κάτοικοι αναφέρονται στην περιβαλλοντική απειλή, η οποία φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίς, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News