Ηράκλειο: Το μηχάνημα του Γερμανού έδειξε υγιή 4 από τα πεύκα που οδεύουν για κοπή!

Κρήτη
Ηράκλειο: Το μηχάνημα του Γερμανού έδειξε υγιή 4 από τα πεύκα που οδεύουν για κοπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γερμανός ειδικός δεν εξέτασε όλα τα υποψήφια για κοπή πεύκα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πιστεύουν τώρα ότι στη λίστα της Διεπιστημονικής υπάρχουν και άλλα που θα κοπούν άδικα!

Τελικά ο Γερμανός ειδικός που εξέτασε με το όργανο ελέγχου που έφερε μαζί του από τη χώρα του τον κορμό και τις ρίζες των πεύκων του Μασταμπά, και μάλιστα κάποιων που ήταν στη λίστα κοπής από τον Δήμο Ηρακλείου διαπίστωσε ότι τέσσερα από αυτά πήγαιναν άδικα για "σφαγή" αφού σύμφωνα με την αρχιτέκτονα μηχανικό Βάννα Σφακιανάκη διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιή. Εκείνο τώρα που προβληματίζει τους κατοικους της περιοχής είναι ότι δεν εξετάστηκαν όλα τα πεύκα που φιγουράρουν στη λίστα του Δήμου Ηρακλείου και έχει αποφασιστεί να κοπούν και όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει η υποψία ότι ανάμεσα σε αυτά που θα κοπούν ενδεχομένως να βρίσκονται και άλλα υγιή που δεν τα εξέτασε ο Γερμανός. Δηλαδή μαζί με τα ξερά φοβούνται ότι θα καούν και τα χλωρά.

Συγκεκριμένα η κ. Σφακιανάκη αναφέρει:

"Γερμανός ειδικός που εξέτασε σε κάποια δένδρα με όργανο ελέγχου το ριζικό τους σύστημα και τον κορμό τους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτά είναι υγιή ή όχι. Όπως τονίζουν, «το ευχάριστο είναι ότι από τα έξι πεύκα του Μασταμπά που η Διεπιστημονική Επιτροπή είχε προτείνει τον περαιτέρω έλεγχό τους με τέτοιο όργανο και έχει αποφασιστεί να «απομακρυνθούν», τουλάχιστον τα τέσσερα αποδείχθηκαν υγιή. Τα δυσάρεστο είναι ότι εξετάστηκαν μόνο τα παραπάνω και όχι όλα τα δένδρα που έχει αποφασιστεί να «απομακρυνθούν» κι έτσι υπάρχει κίνδυνος να «απομακρυνθούν» υγιή δένδρα. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την εξάντληση όλων των μέσων για τη διατήρηση των δένδρων στο Μασταμπά και σε ολόκληρη την πόλη σε συνεργασία με τους κατοίκους των άλλων περιοχών".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News