Κρήτη: Τι είπαν Ευθύμης Λέκκας και Φίλιππος Βαλιανάτος για το σεισμό μεγέθους 5,5 Ρίχτερ

Κρήτη
Κρήτη: Τι είπαν Ευθύμης Λέκκας και Φίλιππος Βαλιανάτος για το σεισμό μεγέθους 5,5 Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας στον 98.4 για τα 5.5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν τα ξημερώματα ανατολικά της Κρήτης, οι καθηγητές Φίλιππος Βαλιανάτος και Ευθύμης Λέκκας, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν, μιλώντας στον 98.4 για τα 5.5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στη 1:25 σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, τα ξημερώματα ανατολικά της Κρήτης, οι καθηγητές Φίλιππος Βαλιανάτος και Ευθύμης Λέκκας.

Να σημειωθεί πως ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε Ευρώπη, Αφρική Ασία.

Λέκκας: Ο κύριος σεισμός τα 5,5 ρίχτερ - Αυτοί οι σεισμοί δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, είπε ότι ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην οπισθοχώρα του ελληνικού τόξου και κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το μεγάλο βάθος της τάξης των 81 χλμ.

Εξήγησε ότι αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν πλούσια μετασεισμική ακολουθία και δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Βαλιανάτος: Ήρθαν κι έφυγαν τα 5,5 ρίχτερ - Ελάχιστη η μετασεισμική ακολουθία

Ο Φίλιππος Βαλιανάτος, Καθηγητής ΕΚΠΑ – Διευθυντής Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών στο Ερευνητικό κέντρο ΕΛΜΕΠΑ μίλησε στον 98.4 για συνηθισμένους σεισμούς στον Ελλαδικό χώρο, που ήρθε κι έφυγε, με ελάχιστη μετασεισμική δραστηριότητα.

Αναφορικά με το βάθος του σεισμού σημειώνει ότι είναι πάνω από τα 50 χιλιόμετρα αλλά το ακριβές μέγεθος θα καθοριστεί εντός των επόμενων ημερών.

https://www.youtube.com/watch?v=iumo-zHyRWc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News