Νέα Αλικαρνασσός: Κίνδυνος - θάνατος οι νταλίκες για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο (βίντεο)

Κρήτη
Νέα Αλικαρνασσός: Κίνδυνος - θάνατος οι νταλίκες για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν κάτοικοι της Άνω Αλικαρνασσού, μιας περιοχής που όπως περιγράφουν παραμένει σε ομηρία εδώ και δεκαετίες λόγω μη επέκτασης του σχεδίου πόλης

Τον άμεσο κίνδυνο να υπάρξουν θύματα τις ώρες που τα παιδιά τους πηγαινοέρχονται στο σχολείο τους, εκφράζουν κάτοικοι της Άνω Αλικαρνασσού, που τονίζουν ότι εδώ και πολύ καιρό έχουν ζητήσει μέτρα επί της Μιλτιάδη Καράτζη, τα οποία όμως δεν έχουν ληφθεί.

Νταλίκες, φορτηγά και επιβατικά οχήματα που κινούνται μαζικά προς την Βιομηχανική Περιοχή τις ώρες που πηγαίνουν ή σχολάνε από το σχολείο τα παιδιά, χωρίς τη λήψη μέτρων, φαντάζουν απειλή λένε οι κάτοικοι που σημειώνουν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει το κακό.

Από την έλλειψη μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, μέχρι την έλλειψη οποιασδήποτε υποδομής, οι κάτοικοι της Άνω Αλικαρνασσού, όπως λένε με οργή, νιώθουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Παραμένοντας επί δεκαετίες εκτός σχεδίου πόλης, βλέπουν την καθημερινότητά τους συνεχώς να υποβαθμίζεται. Από τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει και τους απειλούν, μέχρι την υποχώρηση όπως λένε ενός λόφου που αν άμεσα δεν το δουν οι αρμόδιοι θα πλακώσει τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι της Άνω Αλικαρνασσού επανάφεραν το θέμα του καταυλισμού που όπως εξηγούν εδώ και δεκαετίες επιβαρύνει την καθημερινότητά τους, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας από τη μια, αλλά και των συνθηκών που διαμορφώνονται μια ανάσα από τα σπίτια τους που στοιβάζονται όγκοι σκουπιδιών.

Ζητώντας να απολαμβάνουν όσα και οι υπόλοιποι πολίτες οι κάτοικοι της περιοχής, μπροστά στο ενδεχόμενο μετακίνησης του καταυλισμού δηλώνουν κάθετα αντίθετοι, εξηγώντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να τους προστατεύσει. 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News