Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί νότιοι άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί νότιοι άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοπικές νεφώσεις και ισχυροί νότιοι άνεμοι σήμερα Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στην Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή σύμφωνα με το meteo.gr

Στο Ηράκλειο: Προβλέπονται πυκνές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι: Προβλέπονται πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά: Νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες το πρωί θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά: Πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν βροχές, ενώ το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο: Αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Στα Ανώγεια: Πυκνές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο: Ηλιοφάνεια αρχικά, ωστόσο το μεσημέρι θα συννεφιάσει, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα: Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διεθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα, κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου .

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια              

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου

Αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές από το απόγευμα, στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου

Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στα θαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Προοπτική για το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News