Στη Βουλή αύριο ο αποκλεισμός 8.500 άπορων οικογενειών στην Κρήτη από το ΤΕΒΑ για το θέμα που αποκάλυψε το neakriti.gr

Κρήτη
Στη Βουλή αύριο ο αποκλεισμός 8.500 άπορων οικογενειών στην Κρήτη από το ΤΕΒΑ για το θέμα που αποκάλυψε το neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα επαναφέρει με επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Ηγουμενίδη για τον αποκλεισμό 8.500 οικογενειών απόρων στην Κρήτη από το ΤΕΒΑ, και έχει κληθεί να απαντήσει η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης, σε συνέχεια αναπάντητης ερώτησης από πλευράς του Υπουργείου, έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα, που είχε αναδείξει με δημοσίευμα του το neakriti.gr, σχετικά με την αδιαφορία της Κυβέρνησης και την απόγνωση στην οποία βρίσκονται 8.500 οικογένειες στην Κρήτη λόγω «παγώματος» της λειτουργίας του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ).

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο βουλευτής, «ένας πολύ μεγάλος αριθμός που έχει άμεση ανάγκη για λόγους επιβίωσης να ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν μπορεί να ωφεληθεί και μάλιστα χωρίς δική του ευθύνη. Χαρακτηριστικά, εξακολουθούν να μένουν εκτός 2.600 ωφελούμενοι του προγράμματος στον Δήμο Ηρακλείου, 270 οικογένειες αναμένουν την επαναλειτουργία του προγράμματος στον Δήμο Γόρτυνας, ενώ εκτός μένουν και οι δικαιούχοι στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος».

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επανειλημμένα προτείνει να αλλάξει ο τρόπος διανομής των ειδών ΤΕΒΑ και να δοθεί στους δικαιούχους προπληρωμένη κάρτα για προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης, στα πρότυπα της κάρτας αλληλεγγύης που είχε δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα κατά  της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ερωτά το αρμόδιο Υπουργείο:

Πρώτον, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει για να ενταχθούν και να αποκτήσουν την βοήθεια που δικαιούνται οι χιλιάδες άποροι συμπολίτες μας και να αρθούν όλες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που «μπλοκάρουν» σήμερα το ΤΕΒΑ σε βάρος των ωφελουμένων;

Δεύτερον, θα προχωρήσει στη λύση της προμήθειας των ειδών ΤΕΒΑ με προπληρωμένη κάρτα από τα καταστήματα της αγοράς, όπως επιτρέπει πλέον το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο και έχει επανειλημμένα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News