Άγιος Νικόλαος: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 η ΔΕΠΙΣ, η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική δράση «street work» στην πλατεία Αγίου Νικολάου, από τις 10 π.μ έως την 1:00 μ.μ.

Με αφορμή την Διεθνή μέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει οριστεί στις 25 Νοεμβρίου,  ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η ΔΕΠΙΣ (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου), ο ΟΚΥΔΑΝ η Κοινωνική Υπηρεσία,, ο ΠΑΟΔΑΝ, διοργανώνουν από κοινού στην πόλη αλλά και στα γειτονικά διαμερίσματα, στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών , με σκοπό την πρόληψη, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, αλλά και την παράλληλη κινητοποίηση  γυναικών θυμάτων βίας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 η ΔΕΠΙΣ, η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου  σε συνεργασία με  το Γραφείο  Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, θα πραγματοποιήσουν  ενημερωτική δράση «street work»  στην πλατεία Αγίου Νικολάου, από τις 10 π.μ έως την 1:00 μ.μ.

Κατά την διάρκεια της δράσης, θα διανεμηθεί στους πολίτες, ενημερωτικό – υποστηρικτικό υλικό. Παράλληλα  θα  αναρτηθούν σε ειδικά stand έργα μαθητών σχολείων του Δήμου (Α/θμια – Β/θμια εκπαίδευση), που με ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο, στέλνουν μέσω αυτών, το δικό τους μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η δράση,  θα ολοκληρωθεί  με  πορτοκαλί μπαλόνια που θα αφεθούν στον ουρανό, προσθέτοντας μια ξεχωριστή πινελιά ελπίδας στον ουρανό της πόλης. (Όπως είναι γνωστό, το πορτοκαλί είναι το χρώμα σύμβολο της ευαισθητοποίησης της ημέρας και η απελευθέρωσή των  μπαλονιών  αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία).

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο πολύκεντρο REX Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση - εσπερίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας με συνδιοργανωτές :το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, τον ΟΚΥΔΑΝ και τον ΠΑΟΔΑΝ  με τίτλο : «ΜΙΛΑ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ».

Συμμετέχουν ως εισηγητές  οι : κ. κ. ,  Ελένη Γερασοπούλου  πρωτοδίκης, Φωτεινή Κούβελα - πρώην γενική γραμματέα Ισότητας, , Πεδιώτου Μαρία – ψυχολόγος, κ. Ζήνα Σπυριδάκη – Αστυνόμος Β΄ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου – υπεύθυνη του Γραφείου Ενδοικογενειακής Βίας.

Στα πλαίσια της  εσπερίδας  θα παρουσιαστεί η ταινία : «Στιγμές Αλήστου Μνήμης» που δημιούργησαν  το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου  σε σύμπραξη  με  το 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου. Επίσης  στο φουαγέ  του RΕΧ θα παρουσιαστεί ένα  project  ( ενότητα 5 αφισών πλαισιωμένων με στίχους του Κωστή Μοσκώφ  που συνδέοντα άμεσα με τη βία ) .Επίσης θα αναρτηθούν  όλα τα έργα που  έχουν ετοιμάσει   τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης   ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα  μας για συμμετοχή  . 

Ώρα έναρξης : 18: 30μ.μ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News