«Θαύμα»: Μπουκάλι με τάμα από το Ηράκλειο έφτασε στο «σπίτι» του Πανορμίτη (βίντεο)

Κρήτη
«Θαύμα»: Μπουκάλι με τάμα από το Ηράκλειο έφτασε στο «σπίτι» του Πανορμίτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από περίπου 2,5 χρόνια ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν μπουκάλι με τάμα μιας Κρητικιάς έφτασε στον προορισμό του, τη Σύμη, γεμίζοντας δάκρυα συγκίνησης τόσο τον παραλήπτη όσο και τον αποστολέα - Στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Κρήτη Σήμερα» μίλησε ο μοναχός και διάκονος της Ιεράς Μονής Πανορμίτη Σύμη για το θαύμα

 

  • Μετά από 2,5 χρόνια έφτασε στον προορισμό του το τάμα σε μπουκάλι
  • Ξεκίνησε το ταξίδι τον Μάρτιο του 2020 και το μπουκάλι έφτασε ανοικτά της Σύμης
  • Το μήνυμα της Κρητικιάς στην Χάρη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη
  • Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν το μπουκάλι να φτάνει στον Άγιο
  • Συγκινούν τα λόγια της γυναίκας στο σημείωμα μέσα στο μπουκάλι

Δύο χρόνια και λίγοι ακόμα μήνες χρειάστηκαν για να φτάσει μπουκάλι με τάμα για τον Πανορμίτη από την Κρήτη, στον προορισμό του, εκπληρώνοντας το τάμα του αποστολέα του, προκαλώντας ωστόσο συγκίνηση και στους παραλήπτες. Ένα ταξίδι για ένα τάμα σε μπουκάλι που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2020, με ένα ιδιόχειρο σημείωμα να φτάνει στα ανοιχτά της Σύμης. Στο εσωτερικό του ένα γράμμα το οποίο αποτελούσε τάμα -για λόγους υγείας- μίας γυναίκας από την Κρήτη προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη της Σύμης.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ακόμα ένα θαύμα αφού το σημείωμα το οποίο είχε γραφτεί με πόνο ψυχής και κάτω από δύσκολες συνθήκες, έφτασε στον τόπο και στο μοναστήρι που η αποστολέας του ήθελε να καταλήξει. Η χαρμόσυνη είδηση για την γνωστοποιήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από φωτογραφίες που έδειχναν το μπουκάλι καθώς και το σημείωμα.

Το μήνυμα στο τέλος συγκινεί: Ευχαριστούμε Πανορμίτη μου που μας αξίωσες.

Μάλιστα όπως τονίζουν μοναχοί των οποίων κύριο μέλημα είναι να επικοινωνήσουν με τους αποστολείς για να ενημερώσουν ότι το τάμα έφτασε στον προορισμό του, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο μπουκάλι με τάμα πιστού από διάφορα μέρη της Ελλάδας φτάνει στο νησί της Σύμης στη χάρη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη. Το έθιμο λέγεται ότι ξεκίνησε την περίοδο της τουρκοκρατίας και από τότε μέχρι και σήμερα εκατοντάδες είναι τα μπουκάλια που ρίχνονται κάθε χρόνο στη θάλασσα με την προσδοκία, ότι θα εκπληρωθεί το τάμα και η προσευχή θα ακουστεί στην Ιερά Μονή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News