Βαρδάκης: «Ευθύνη όλων μας η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Ευθύνη όλων μας η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα του βουλευτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση στις 19 και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση στις 19 και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ακολουθώντας, όχι τυχαία, την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών στις 19. Δύο μέρες αλληλένδετες, αφιερωμένες παγκοσμίως στα παιδιά.

Κάθε παιδί, έχει δικαίωμα στη ζωή, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στο όνομα και την ταυτότητα, στην ασφαλή στέγη, στην ευημερία, στην ασφάλεια, στον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση και την ψυχαγωγία, στην προστασία από κάθε είδους εκμετάλλευση ή κακοποίηση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων του ίδιου ή των γονέων του.

Δυστυχώς, τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης που έχουν έρθει τελευταία στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι μάλλον αποτύχαμε. Αποτύχαμε να προστατεύσουμε τα παιδιά, αποτύχαμε να τους εξασφαλίσουμε όλα αυτά που δικαιούνται, αποτύχαμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι.

Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την πρόληψη της οποιαδήποτε μορφής κακοποίησης, αλλά και η ενίσχυση δομών και υπηρεσιών με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, μα πάνω από όλα απαιτείται φροντίδα, ενδιαφέρον και αλληλεγγύη από όλους μας. Να δίνουμε λίγη προσοχή παραπάνω, να παρατηρούμε τα σημάδια και να αφουγκραζόμαστε τα παιδιά.

Όλοι εμείς οφείλουμε να είμαστε εγγυητές των δικαιωμάτων των παιδιών. Είναι υπόθεση όλων μας, είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε αυτόν τον κόσμο πιο ασφαλή για τα παιδιά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News