«Φιλί της ζωής» σε εκατοντάδες οικογένειες συμβασιούχων του δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
«Φιλί της ζωής» σε εκατοντάδες οικογένειες συμβασιούχων του δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επόμενη ''μάχη'' θα δοθεί στις 16 Δεκεμβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η αντίστοιχη εκδίκαση για τους υπόλοιπους από τους 450 συνολικά συμβασιούχους-παρατασιούχους που δουλεύουν στον δήμο Ηρακλείου από το 2015 και το 2018 αντίστοιχα
Άλλη μια δικαστική μάχη... κερδισμένη για ένα σημαντικό αριθμό από τους   450 συνολικά συμβασιούχους-παρατασιούχους του δήμου Ηρακλείου, των οποίων έχουν λήξει οι συμβάσεις και ουσιαστικά παραμένουν στα πόστα τους χάρη σε προσωρινές δικαστικές διαταγές.
Σήμερα, παρουσία στο δικαστικό μέγαρο εκπροσώπων των συνδικαλιστικών σωματείων , του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά, βουλευτών  και άλλων εκπροσώπων των τοπικών φορέων ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση των προσωρινών διαταγών για μια πρώτη μεγάλη ''φουρνιά'' από το σύνολο των 450 εργαζομένων. Το δικαστήριο αποφάσισε νέα αναβολή για τις 24 Μαρτίου 2023, κάτι που δίνει  μια πολύ μεγάλη ''ανάσα''  όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους αλλά και για τον δήμο Ηρακλείου που, ως γνωστόν,  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και δεν θα μπορούσε να αντέξει την απώλεια εκατοντάδων εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας , στην Διεύθυνση Οικονομικών , στο Πράσινο και σε άλλες καίριες δημοτικές υπηρεσίες...  Η επόμενη ''μάχη'' θα δοθεί στις 16 Δεκεμβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η αντίστοιχη εκδίκαση για τους υπόλοιπους από τους 450 συνολικά συμβασιούχους-παρατασιούχους που δουλεύουν στον δήμο Ηρακλείου από το 2015 και το 2018 αντίστοιχα μέσω διαγωνισμών που είχαν γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ και μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Το μήνυμα του Στ.Βοργιά  Οι εργαζόμενοι και οι φορείς αποχώρησαν ανακουφισμένοι από το δικαστικό μέγαρο στο άκουσμα της αναβολής ενώ το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ''Ακόμη μία μάχη κερδισμένη για τους συμβασιούχους του Δήμου Ηρακλείου. Αναβολή μέχρι 24.03.23 Να σταματήσει η ομηρία αυτών των ανθρώπων με μόνιμες θέσεις εργασιας. Το ΕΚΗ, η ΠΟΕ/ΟΤΑ, και τα σωματεία του Δ.Η. για άλλη μια φορά πλάι στους συμβασιούχους. Σημαντική και καθοριστική η παρέμβαση του νομκού Πετράκη Ρίγα''. Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε σχετικά: «Το θέμα της παραμονής των συμβασιούχων των Δήμων στις θέσεις εργασίας τους απαιτεί άμεση λύση, καθώς πολλές υπηρεσίες των Δήμων στελεχώνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από συμβασιούχους. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες των Δήμων. Όμως και από την πλευρά των συμβασιούχων εργαζόμενων, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τελούν υπό καθεστώς αγωνίας και ομηρίας, στο οποίο πρέπει να μπει οριστικό τέλος, ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία και τις συνέπειες της. Ήδη όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με νομοθετική παρέμβαση, άρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης και προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση από εργαζομένους και δημοτικές παρατάξεις».
  Σύλλογοι Εργαζομένων δ.Ηρακλείου και ΟΤΑ Ν.Ηρακλείου Τον τερματισμό της πολυετούς ''ομηρείας '' των συμβασιούχων ζητούν ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου από κοινού ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε συνάντηση τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου όλων των κομμάτων. Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους: ''Σκοπός των συναντήσεων είναι να κατατεθεί στην βουλή ,με την ευρύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση , πρόταση νόμου ,με την οποία να μετατραπούν οι διαφόρων ειδών συμβάσεις όλων των εργαζομένων στους δήμους του νομού , σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Είναι η μόνη λύση για να ξεφύγουν οι συνάδελφοι από αυτή την ιδιότυπη ομηρία και τις πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες αλλά και να στελεχωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες με το ,κατά κοινή ομολογία, απαραίτητο προσωπικό, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες όλων των δήμων μετά των περιορισμό των προσλήψεων αλλά και την εφαρμογή της κινητικότητας , είναι σοβαρά υποστελεχωμένες και λειτουργούν στα όρια τους. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση , ούτως ώστε να δώσει μια οριστική και δίκαιη λύση , δίνοντας τέλος στην αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων , αλλά και σημαντική ανάσα στους δήμους του νομού για να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους δημότες. Οι Σύλλογοι μας , σε συνεννόηση με νομικό σύμβουλο, ανέλαβαν την δέσμευση να συντάξουν την πρόταση νόμου την οποία θα κληθούν να στηρίξουν οι τοπικοί βουλευτές. Ήδη από τις πρώτες συναντήσεις με τον κο Συντυχάκη Μανώλη από το Κ.Κ.Ε , με τον κο Κεγκέρογλου Βασίλη από το ΚΙΝΑΛ και με τον κο Βαρδάκη Σωκράτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποσπάσαμε τη δέσμευση τους για στήριξη της πρότασης νόμου και κατάθεσης της στην Βουλή. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τις συναντήσεις και με τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού και ευχής έργον θα είναι η κατάθεση της πρότασης νόμου και στήριξη τους από όλα τα κόμματα αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος μας''.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News