Καθυστερεί η αντικατάσταση των «γηρασμένων» ασθενοφόρων - Αγανάκτηση στις ορεινές περιοχές της Κρήτης

Κρήτη
Καθυστερεί η αντικατάσταση των «γηρασμένων» ασθενοφόρων - Αγανάκτηση στις ορεινές περιοχές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετική ερώτηση κατέθεσε  στο αρμόδιο Υπουργείο, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου

Προβληματισμός και ανασφάλεια στους κατοίκους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Κρήτης καθώς η διαδικασία αντικατάστασης του «γερασμένου» στόλου των ασθενοφόρων της 7ξς ΥΠΕ Κρήτης ακόμη εκκρεμεί.

Με σχετική βουλευτική ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε τα κάτωθι:

«Στις 07-07-21 έληξε ο Δημόσιος Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός για την προμήθεια (14) Ασθενοφόρων για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης αλλά παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις από τον ανάδοχο του έργου.

Μάλιστα, το καλοκαίρι με ρητές διαβεβαιώσεις η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τόνιζε ότι οι διαδικασίες για την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων της περιφέρειας Κρήτης, προχωρούν κανονικά και εντός του Αυγούστου, το πρώτο από τα νεοαποκτηθέντα 4X4 ασθενοφόρα, θα είναι αυτό που θα παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου ενώ επιπλέον υπήρξε επίσης διαβεβαίωση ότι η διαδικασία είναι σε τελική φάση ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με τα Σωματεία Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης στη διάρκεια της περυσινής κακοκαιρίας αναδείχθηκαν πολλές δυσκολίες, με τα πληρώματα να προσεγγίζουν χιονισμένα σημεία ακόμα και με συμβατικά ασθενοφόρα, ενώ πολλά οχήματα είναι «γηρασμένα» μετρώντας έως και 800.000 χιλιόμετρα.

Επειδή τα νέα οχήματα αναμένεται να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συμβατικά ασθενοφόρα κατά την προσπάθεια τους να προσεγγίσουν ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας

Επειδή είναι επιβεβλημένη η άμεση αντικατάσταση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης

Ερωτάσθε κε.Υπουργέ:

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες αναφορικά με τον Δημόσιο Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό για την προμήθεια (14) Ασθενοφόρων για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης;

-Δεδομένης της δέσμευσης για διάθεση ενός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τα υπόλοιπα 13; Έχουν ληφθεί υπόψη οι πραγματικές ανάγκες αλλά και οι ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες;»

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News