Ρέθυμνο: Δίχως τέλος ο «ιερός» πόλεμος μεταξύ ιερέα και Μητρόπολη (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Δίχως τέλος ο «ιερός» πόλεμος μεταξύ ιερέα και Μητρόπολη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα άκρα οδηγείται ο «ιερός» πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της τοπικής εκκλησίας και του 49χρονου ιερέα της μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, που με «πύρινους» λόγους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στρέφεται κατά διαστήματα εναντίον των κεφαλών της Εκκλησίας της Κρήτης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως
  • «Πύρινα λόγια» του κληρικού κατά Ευγενίου και Προδρόμου
  • Στο Επισκοπή Δικαστήριο παραπέμπεται ο 49χρονος ιερέας
  • Τον Δεκέμβριο η απόφαση για την καθαίρεση ή μη του ιερέα
  • Σε «ναυάγιο» οι δύο συναντήσεις ιεράρχη και ιερέα

Η γονυκλισία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο πλαίσιο του πολυετούς μνημοσύνου του μεγάλου κρητικού, η επίθεση δίχως τέλος στο πρόσωπο του μητροπολίτη Ρεθύμνου κ.κ. Προδρόμου, αλλά και το «ναυάγιο» στις δύο κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν ο ιεράρχης του Ρεθύμνου με τον «αντάρτη» παπά της μητρόπολης, οδηγούν πλέον στα άκρα τον «ιερό» πόλεμο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια μεταξύ του κληρικού και της τοπικής εκκλησίας. 

Σε βάρος του 49χρονου ρασοφόρου της μητρόπολης του Ρεθύμνου -που συνεχίζει τους «πύρινους λόγους» με βίντεο στο youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες για την σύγκλιση του Επισκοπικού δικαστηρίου της μητρόπολης, με το ερώτημα της καθαίρεσης. Το Επισκοπικό Δικαστήριο θα συγκληθεί στην διάρκεια του Δεκεμβρίου, όποτε και ο εν λόγω ιερέας θα κληθεί να λογοδοτήσει στο αρμόδιο εκκλησιαστικό όργανο για την στάση του. 

Άλλωστε μετά τον «κλάδο ελαίας» που προσέφερε ο μητροπολίτης στον κληρικό στην πρώτη τους «ηλεκτρισμένη» συνάντηση στην ενορία του, αλλά και μετά τις δύο «επίμαχες» συναντήσεις που είχαν στα γραφεία  της μητρόπολης, ο ποιμενάρχης του Ρεθύμνου του κατέστησε σαφές -κόντρα στην προκλητική στάση που τήρησε ο κληρικός- ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να «στεγάσει» σχήμα και αίρεση σε εκκλησία της μητρόπολης, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του πως άβατα στην μητρόπολη δεν υπάρχουν με όποιο κόστος. 

Τις επόμενες ημέρες πάντως, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την επιβολή ποινή αργίας σε βάρος του ιερέα, μέχρις ότου η υπόθεσή του να φτάσει στο Επισκοπικό Δικαστήριο. Στο διάστημα αυτό ο ιερέας δεν θα μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντα του στην ενορία του, στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος ιερέας της μητρόπολης. 

Ωστόσο, ανάλογα με την στάση που θα τηρήσει ο ίδιος ενώπιον του Επισκοπικού δικαστηρίου, δηλαδή εάν θα εμφανιστεί μετανιωμένος ή όχι, τα μέλη του θα αποφασίσουν εάν θα λάβουν εκείνα την τελική απόφαση ή εάν θα πρέπει να παραπεμφθεί και στο Συνοδικό Δικαστήριο για την λήψη της οριστικής απόφασης. Μάλιστα σε περίπτωση που η απόφαση είναι καταδικαστική σε βάρος του, τότε θα σταματήσει δια παντός να ανήκει στο Σώμα της Εκκλησίας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News