Ηράκλειο: Καταδίωξη για λαθρέμπορο καπνού και τσιγάρων

Κρήτη
Ηράκλειο: Καταδίωξη για λαθρέμπορο καπνού και τσιγάρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 35χρονος αλλοδαπός είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου

Στην κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων προέβησαν απογευματινές ώρες χθες Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) και του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν σε περιοχή του Ηρακλείου έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την εν λόγω Λιμενική Αρχή για όμοια υπόθεση, να κινείται πεζός και στη συνέχεια να εισέρχεται σε Ι.Χ.Ε. όχημα.

Ο 35χρονος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία οχήματος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ανέπτυξε ταχύτητα και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, αγνοώντας τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του υπηρεσιακού οχήματος. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο εν λόγω αλλοδαπός ακινητοποίησε το όχημα του και αφού το εγκατέλειψε, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο ανωτέρω όχημα, το οποίο ανήκε σε έτερο άτομο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν 1.180 πακέτα τσιγάρων και 147 συσκευασίες καπνού των 50γρ. έκαστη, διάφορων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολο τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα και το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ ο 35χρονος αλλοδαπός αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News