Πολυτεχνείο: Ξεκίνησε η 2η ημέρα του διήμερου εορτασμού στη Λότζια

Κρήτη
Πολυτεχνείο: Ξεκίνησε η 2η ημέρα του διήμερου εορτασμού στη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, Βιολογικού και ΣΕΥΠ, πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στο Ηράκλειο εορτασμός για αυτήν την ιστορική εξέγερση

Από το πρωί, σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του διήμερου επετειακού εορτασμού του Πολυτεχνείου, στη Λότζια στο Ηράκλειο.

Με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, Βιολογικού και ΣΕΥΠ, πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην πόλη του Ηρακλείου εορτασμός για αυτήν την ιστορική εξέγερση που σηματοδότησε μια σειρά νικηφόρων αγώνων του λαού και της νεολαίας!

Όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι φοιτητές:

«Σαν σήμερα, πριν από 49 Νοέμβρηδες, οι φοιτητές που έδωσαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο, πυροδότησαν μια τεράστια λαϊκή εξέγερση που άλλαξε το ρου της ιστορίας! Η εξέγερση αυτή έμεινε στη μνήμη ως το ζωντανό παράδειγμα ότι όταν λαός και νεολαία συσπειρώνονται και παλεύουν συλλογικά, μπορούν να τα βάλουν μέχρι και με τα πιο αυταρχικά καθεστώτα, και να νικήσουν!

Οι αγώνες του τότε ενέπνευσαν και εμπνέουν τους αγώνες των φοιτητών μέχρι και σήμερα.

Σήμερα, που το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, και ο λαός είναι αντιμέτωπος με την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έχει βαλθεί να καταργήσει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία και να διαγράψει την ιστορία του Πολυτεχνείου από τη μνήμη μας, απαντάμε με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες!

Κρατάμε τη μνήμη ζωντανή!

Όλοι και όλες στη Λότζια, στη δεύτερη ημέρα του διήμερου εορτασμού

Όλοι και όλες στην αντιιμπεριαλιστική, αντινατοϊκή, αντικυβερνητική πορεία σήμερα 17 Νοεμβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News