Κτηματολόγιο: Στις 22 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία - Δυνατότητα τηλεφωνικών ραντεβού

Κρήτη
Κτηματολόγιο: Στις 22 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία - Δυνατότητα τηλεφωνικών ραντεβού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσες δηλώσεις ιδιοκτησίας κατατεθούν μέχρι την Τρίτη 22 Νοεμβρίου ή για όσες έχει οριστεί, μέχρι αυτήν την ημερομηνία, ραντεβού για να κατατεθούν αργότερα, είναι εμπρόθεσμες

Στις 22 Νοεμβρίου 2022 εκπνέει η προθεσμία της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων για τη μελέτη ΚΤ5-31 με τίτλο “Μελέτη Κτηματογράφησης και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Μαλεβιζίου, Ηρακλείου και Χερσονήσου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης”.

Όσες δηλώσεις ιδιοκτησίας κατατεθούν μέχρι την Τρίτη 22 Νοεμβρίου ή για όσες έχει οριστεί, μέχρι αυτήν την ημερομηνία, ραντεβού για να κατατεθούν αργότερα, είναι εμπρόθεσμες. Από τον νόμο δεν επιτρέπεται καμία άλλη παράταση.

Τι μπορεί να γίνει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2022

Μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2022 μπορεί ή να κατατεθεί η δήλωση στα παρακάτω γραφεία παραλαβής δηλώσεων:

  • Γραφείο Κτηματογράφησης Ηρακλείου (Βόρειο Ηράκλειο), 1ο χλμ. εθνικής οδού Ηρακλείου-Μοιρών (Μενελάου Παρλαμά 119), περιοχή Εσταυρωμένος, Τ.Κ. 71.410, τηλέφωνα: 2810/255.800 και 2810/256.400, e-mail: [email protected] και [email protected]. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 έως 16:00, και Τετάρτη 08:00-20:00.
  • Γραφείο Ενημέρωσης Χερσονήσου, πρώην Αγγλικανική Εκκλησία, εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης στις Γούβες. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 8:00-15:00.
  • Εξυπηρέτηση από Αθήνα (αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού), λεωφ. Μεσογείων 174, Τ.Κ. 15.561, Χολαργός, τηλ. 210/62.46.314, e-mail: [email protected]. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη από 10:00 έως 14:00, και Πέμπτη 13:00 έως 17:00.

Ή, εφόσον παρατηρηθεί συνωστισμός στα γραφεία παραλαβής δηλώσεων και μετά από έγκριση του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, να προγραμματιστεί παραλαβή δήλωσης κατόπιν ραντεβού στο συντομότερο χρονικό διάστημα αργότερα. Τα σχετικά αιτήματα για προγραμματισμό εμπρόθεσμων ραντεβού θα πρέπει απαραιτήτως να καταχωριστούν μέχρι 22 Νοεμβρίου είτε μέσω του site www.ktimaheraklion.gr είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα των γραφείων που αναφέρονται ανωτέρω.

Ραντεβού για κατάθεση εμπρόθεσμων δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθούν για την εξυπηρέτηση όλων όσων τα αιτηθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Μετά την 22α/11/2022, η μονάδα ενημέρωσης στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Κρουσώνα θα καταργηθεί, ενώ η μονάδα ενημέρωσης στην πρώην Αγγλικανική Εκκλησία, εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης στις Γούβες Χερσονήσου, θα παραμείνει σε λειτουργία έως τουλάχιστον την 31η/12/2022, για την παραλαβή των προγραμματισμένων, κατά τα ανωτέρω, εμπροθέσμων δηλώσεων κατόπιν ραντεβού.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, η μονάδα ενημέρωσης στις Γούβες Χερσονήσου θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη για τη συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, την ολοκλήρωση και παραλαβή των δηλώσεων.

Μετά την 22α/11/2022 δηλώσεις που θα είναι εκπρόθεσμες θα δύνανται να υποβληθούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ηρακλείου, στην Αθήνα και σε όποιες μονάδες ενημέρωσης λειτουργούν, καθώς και ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του “Ελληνικού Κτηματολογίου”.

Για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις ο νόμος προβλέπει επιβολή προστίμου ανά δικαίωμα, από 300 έως 2.000 ευρώ κατά τα προβλεπόμενα στον Ν. 2308/1995, ως ισχύει.

Το γραφείο κτηματογράφησης και οι μονάδες ενημέρωσης προσφέρουν συστηματική βοήθεια και υποστήριξη στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τα δικαιώματά τους, ώστε αφενός μεν να αποφύγουν την επιβολή προστίμου, αφετέρου δε να έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής στις διαδικασίες προανάρτησης και ανάρτησης, που έπονται και προβλέπουν τη διόρθωση τυχόν λαθών στην απόδοση των δικαιωμάτων τους, είτε ανέξοδα είτε με πολύ μικρό κόστος. Επιπλέον, δηλώνοντας έγκαιρα τα δικαιώματά τους οι πολίτες, αποφεύγεται η απόδοση των ιδιοκτησιών σε άγνωστο ιδιοκτήτη και κατ’ επέκταση, μετά το πέρας ορισμένου χρόνου, η μεταβίβασή τους στο Ελληνικό Δημόσιο, πράξη που απαιτεί πολυετείς και κοστοβόρες δικαστικές διαδικασίες για να ανατραπεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News