Φωτιά στο Αρκαλοχώρι: Στις φλόγες οικίσκος που ζει 70χρονη - Πώς προκλήθηκε η φωτιά (βίντεο)

Κρήτη
Φωτιά στο Αρκαλοχώρι: Στις φλόγες οικίσκος που ζει 70χρονη - Πώς προκλήθηκε η φωτιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις φλόγες τυλίχθηκε οικίσκος στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου διέμενε μια 70χρονη σεισμόπληκτη από τη Μασούτα - Η ανησυχία που ακολούθησε ήταν μεγάλη, καθώς τόσο τα υλικά  όσο και η απόσταση από τους άλλους οικίσκους προκάλεσαν αγωνία και φόβο για την πιθανότητα επέκτασής της

 

  • Συναγερμός από πυρκαγιά σε οικίσκο
  • Ένωσαν δυνάμεις και με πυροσβεστήρες και λάστιχα προσπάθησαν να δαμάσουν τις φλόγες
  • Εκτεταμένες οι ζημιές στον οικίσκο που ζει μία 70χρονη γυναίκα
  • Καίρια η συμβολή του πυροσβεστικού κλιμακίου που κατέσβησε τη φωτιά στον οικίσκο

Αναστάτωση επικράτησε στο Αρκαλοχώρι στο χώρο που είναι τοποθετημένοι οι οικίσκοι που ζουν οι σεισμόπληκτοι, όταν οι καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τα παράθυρα ενός από αυτούς.

Χωρίς δεύτερη σκέψη και μέσα σε λίγα λεπτά κινητοποιήθηκε το σύνολο των κατοίκων που με πυροσβεστήρες και λάστιχα στα χέρια επιχείρησαν να σβήσουν την πυρκαγιά και να περιορίσουν το ενδεχόμενο επέκτασής της στους διπλανούς οικίσκους που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Στον οικίσκο που τυλίχθηκε στις φλόγες ζει μια 70χρονη γυναίκα από τη Μουσούτα της οποίας το σπίτι υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021. Η κ. Μαρία Παπαδάκη που πλέον δεν έχει κάποιο σημείο να μείνει, επιχειρεί να σώσει ότι απέμεινε από την πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε ενώ η 70χρονη είχε μόλις ολοκληρώσει το μαγείρεμα. Είχε κλείσει το μάτι της κουζίνας, όμως όπως η ίδια είπε είχε αφήσει ανοιχτό τον απορροφητήρα προκειμένου να φύγουν οι οσμές και ο καπνός από το τηγάνισμα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και δίχως καν να προλάβει να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί είδε τους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι της.

Άμεσα στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της πυροσβεστικής που κατέσβησε την πυρκαγιά ενώ ο οικίσκος έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές κυρίως στο μέρος της κουζίνας, οι οποίες είναι δύσκολο έως αδύνατο να επισκευαστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News