Ηράκλειο: Ανατροπή με τα πεύκα του Μασταμπά που πάνε για κόψιμο; - Είναι επικίνδυνα ή όχι;

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανατροπή με τα πεύκα του Μασταμπά που πάνε για κόψιμο; - Είναι επικίνδυνα ή όχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικό μηχάνημα εξετάζει την κατάστασή τους εσωτερικά και οι οργανωμένοι κάτοικοι μιλούν πλέον για ανατροπή

Οι κάτοικοι του Μασταμπά που διαμαρτύρονται για την κοπή των πεύκων που προετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου έκανε την ανατροπή και αφού δεν μπορούν αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν τη λύση την έφεραν οι ίδιοι εδώ!

Επιστρατεύτηκε Γερμανός επιστήμονας με το ακτινοσκοπικό μηχάνημα που μπορεί να ελέγχει την κατάσταση του δέντρου εσωτερικά και είχε προτείνει στη Διεπιστημονική Επιτροπή να αγοραστεί ο Παναγιώτης Νεκτάριος καθηγητής του ΕΛΜΕΠΑ προκειμένου να διαπιστώσει αν τα δέντρα που έχουν μπει από τον Δήμο Ηρακλείου στη λίστα ως υποψήφια για κοπή είναι όντως «άρρωστα». Στην πραγματικότητα επειδή δεν υπάρχει κάποιο επίσημο πόρισμα ή φορέας πιστοποίησης θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να υπάρξει η εξέταση κατ' αυτόν τον τρόπο στα πεύκα αναλαμβάνοντας ο Δήμος Ηρακλείου ή το ΕΛΜΕΠΑ ή ακόμη και η Διεπιστημονική Επιτροπή να επιστρατεύσει κάθε επιστημονική μέθοδο και να αποκτήσει ίδια μέσα για να εξετάσει τα δέντρα ολοκληρης της πόλης. 

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ευγενίας Σανιδά στη σελίδα Mastaba Community η εξέταση των πεύκων με το ειδικό όργανο φέρνει την ανατροπή όπως αναφέρει γεγονός που σημαίνει ότι πολλά από τα δέντρα που κρίθηκαν μακροσκοπικά ότι πρέπει να κοπούν δεν είναι ασθενή ούτε επικίνδυνα!

Η ανάρτηση της κ. Σανιδά αναφέρει: «Γερμανός επιστήμονας εξετάζει με ηλεκτρονικό όργανο ένα προς ένα τα πεύκα, στο προάστιο του Μασταμπά. Ο συγκεκριμένος μικροσκοπικός έλεγχος έρχεται να ανατρέψει τις αρχικές εκτιμήσεις που έγιναν μακροσκοπικά και έθεσαν τα δέντρα στην μεγάλη λίστα των πεύκων που πρέπει να απομακρυνθούν από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News