Κρήτη: Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του 44χρονου λογιστή Κακουλίδη

Κρήτη
Κρήτη: Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του 44χρονου λογιστή Κακουλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούμενοι δύο Κρητικοί (πατέρας και γιος), οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών, για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως»

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης με το θάνατο του 44χρονου Τηλέμαχου Κακουλίδη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός τον Νοέμβριο του 2019, σε περιοχή της Σητείας, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί να γίνει από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Κατηγορούμενοι είναι δύο Κρητικοί (πατέρας και γιος), οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών, για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως».

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το πρωί της 21ης Νοεμβρίου 2019, πατέρας και γιος «παρέλειψαν να προβούν στην οφειλόμενη ενέργεια προκειμένου να αποτρέψουν τον θάνατο» του Τηλέμαχου Κακουλίδη, ο οποίος είχε λάβει υπερβολική δόση ναρκωτικών «και δη τουλάχιστον στο να ειδοποιήσουν για ιατρική βοήθεια».

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ότι «ως αποτέλεσμα, αιτιωδώς οφειλόμενο στην παράλειψη της άνω οφειλόμενης ενέργειας για την οποία είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση επήλθε ο θάνατός του, (...) αποτέλεσμα το οποίο προέβλεψαν ως ενδεχόμενο και το αποδέχτηκαν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News