Ηράκλειο: Δύο λωρίδες κυκλοφορίας η οδός Μητσοτάκη - Αντιδράσεις από τους κατοίκους (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Δύο λωρίδες κυκλοφορίας η οδός Μητσοτάκη - Αντιδράσεις από τους κατοίκους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την ίδια κατεύθυνση προς Πλατεία 18 Άγγλων πρόκειται να μετατραπεί η οδός Μητσοτάκη, όπως σχεδιάζει η δημοτική αρχή η οποία στοχεύει να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό χάος στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής όπως και τη παράνομη στάθμευση

 

  • Διχάζουν οδηγούς επαγγελματίες και κατοίκους οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • Φοβούνται την οικονομική καταστροφή από τον νέο κυκλοφοριακό σχεδιασμό
  • Τοποθέτησαν κατά λάθος σημειώματα για την λειτουργία λαϊκής στην περιοχή

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα δρομολογούνται στην πόλη του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μητσοτάκη, όπου κυριαρχούν εικόνες απίστευτου μποτιλιαρίσματος από το ύψος της Γιαμαλάκη, στην Παραλιακή Λεωφόρο μέχρι και την Πλατεία 18 Άγγλων.

Ειδικότερα, σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την ίδια κατεύθυνση προς Πλατεία 18 Άγγλων πρόκειται να μετατραπεί η οδός Μητσοτάκη, όπως σχεδιάζει η δημοτική αρχή η οποία στοχεύει να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό χάος στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής όπως και τη παράνομη στάθμευση.

Τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε επαγγελματίες και κατοίκους, με το ζήτημα να έχει διχάσει και τις δύο πλευρές. «Δεν θέλουμε να γίνουμε Γιαμαλάκη και να καταστραφούμε οικονομικά», δηλώνουν αρκετοί επαγγελματίες, ενώ άλλοι βλέπουν με θετικό μάτι τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα χωρίς να έχουν επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, έπεσαν από τα σύννεφα όταν αντίκρισαν στα αυτοκίνητά τους, ανακοίνωση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία τους καλούσε να μην παρκάρουν τα οχήματά τους, λόγω λειτουργίας λαϊκής αγοράς.

Μετά τη λανθασμένη κίνηση από τη δημοτική αστυνομία, τοποθετήθηκαν οι σωστές πινακίδες για τη μη στάθμευση οχημάτων λόγω εργασιών. 

Όμως, το επόμενο σοκ, για τους επαγγελματίες ήταν όταν πληροφορήθηκαν από συνεργείο του Δήμου ότι θα τοποθετηθούν κολωνάκια στη μέση της οδού, στα πρότυπα της Γιαμαλάκη και παρά το γεγονός ότι η επίσημη ενημέρωση από τη Λότζια έκανε λόγο για εργασίες ενίσχυσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Στην οδό Μητσοτάκη, επικρατεί αναβρασμός, με αρκετούς επαγγελματίες να εκφράζουν τη πεποίθησή τους ότι δεν θα αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό χάος και ότι αυτό θα  μετατοπιστεί στο ύψος της Πλατείας 18 Άγγλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News