Ακρίβεια: Είδος προς εξαφάνιση το κρέας από το τραπέζι των Κρητικών (βίντεο)

Κρήτη
Ακρίβεια: Είδος προς εξαφάνιση το κρέας από το τραπέζι των Κρητικών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχει φτάσει η τιμή του κρέατος καθώς μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές έχουν «εκτοξευτεί», με τη μέση αύξηση να έχει φτάσει στο 33,5% σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΝΚ»

 

  • Έρχονται και νέες ανατιμήσεις στο κρέας λόγω των εορτών
  • Είδος προς εξαφάνιση το κρέας από το τραπέζι των Κρητικών
  • Μέχρι και 55% η αύξηση στο κοτόπουλο, 25% στο Μοσχάρι και9 20% στο χοιρινό
  • Εφιάλτης και για τους κρεοπώλες οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

«Απογειώθηκε» η τιμή του κρέατος το οποίο τους τελευταίους μήνες ακολουθεί σταθερά ανοδική τροχιά, πλέον έχει φτάσει στα ύψη και για κάποιες οικογένειες θεωρείται είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» οι τιμές έχουν «εκτοξευτεί» τον τελευταίο χρόνο, με τη μέση αύξηση να έχει φτάσει στο 33,5%, με την κατάσταση να αναμένεται να γίνει ακόμη δυσκολότερη ενόψει των Χριστουγέννων.  

Την ίδια ώρα οι καταναλωτές βλέπουν το κρέας να ακριβαίνει όλο και περισσότερο, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να περιορίζουν τις ποσότητες που αγοράζουν.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν αύξηση μέσα σε ένα χρόνο στην τιμή του κοτόπουλου κατά 55,5%, στην τιμή του μοσχαριού κατά 25% και στην τιμή του χοιρινού κατά 20%. Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες όπως οι ζωοτροφές έχουν οδηγήσει σε ένα «ντόμινο» αυξήσεων.

Ταυτόχρονα οι κρεοπώλες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ που ανεβάζουν στα ύψη τα λειτουργικά τους έξοδα.

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News