Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις στην μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου

Κρήτη
Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις στην μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ημέρας εορτής της πολιούχου Ρεθύμνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Διακονίας «Θεομήτωρ»

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου οργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, επί τη συμπληρώσει 35 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), το εσπέρας της Κυριακής 4ης Δεκεμβρίου 2022, ημέρας εορτής της πολιούχου Ρεθύμνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Διακονίας «Θεομήτωρ», σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 

• 6.00 μ.μ.: Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

• 6.30 μ.μ.: Εσπερίδα αφιερωμένη στον αοίδιμο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρό Τίτο, στη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», κατά την οποία θα παρουσιασθούν οι παρακάτω εισηγήσεις:

v «Ο Μητροπολίτης κυρός Τίτος ως μυσταγωγός και ποιμενάρχης των Ρεθυμνίων», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Καμηλάκη, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

v «”Τελειωθείς εν ολίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς”. Πτυχές από τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη», από τον κ. Μανούσο Κλάδο, Δημοσιογράφο.

v «Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτος Συλλιγαρδάκης μέσα από εγκυκλίους του της δεκαετίας του 1970», από τον κ. Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, Φιλόλογο-Θεολόγο-Συγγραφέα.

v «Παρά τους πόδας Τίτου Αρχιερέως», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News