ΣΥΡΙΖΑ: Το κλείσιμο κάθε Υποκαταστήματος Τράπεζας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε πολίτες, υπαλλήλους και επιχειρήσεις

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Το κλείσιμο κάθε Υποκαταστήματος Τράπεζας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε πολίτες, υπαλλήλους και επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος Αγίου Μηνά της Τράπεζας Πειραιώς στο Ηράκλειο, αλλά και το μαζικό κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσουν βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διακοπή λειτουργίας υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς σε όλη τη χώρα, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, Χανίων Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ.).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος Αγίου Μηνά της Τράπεζας Πειραιώς στο Ηράκλειο, αλλά και το μαζικό κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσουν βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Η προοπτική αυτή, εγείρει ζήτημα πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα, πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις, που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Επιπλέον, ο Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ. στηλιτεύει τη νέα απόπειρα να περικοπούν θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι, παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τις καταγγελίες και να τους ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο και άλλων υποκαταστημάτων και να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News