Βαρδάκης: «Να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι που έμειναν εκτός προκήρυξης»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι που έμειναν εκτός προκήρυξης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση ώστε να μη μείνει κανείς εργαζόμενος του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι χωρίς εργασία, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, το σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Την Αναφορά συνυπογράφουν οι βουλευτές Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, Χανίων Παύλος Πολάκης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στο ψήφισμά του, ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας επιτυχών όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλειστεί και μείνει χωρίς εργασία στο Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Επίσης, η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου και οι 163 εργαζόμενοι στο ΒσΣ που έμειναν εκτός προκήρυξης, να μονιμοποιηθούν και να παραμείνουν στην εργασία τους. Υπενθυμίζεται ότι 163 εργαζόμενοι σε διάφορους Δήμους της χώρας έμειναν εκτός της προκήρυξης 4κ/2020, μετά από πολυετή παροχή εργασίας στο πρόγραμμα.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, να εξετάσει το ψήφισμα και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News