Ηράκλειο: Έταξαν λεφτά στους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες, αλλά όχι στα νοικοκυριά (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Έταξαν λεφτά στους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες, αλλά όχι στα νοικοκυριά (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου για τα ζητήματα των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στη Κρήτη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου

 

  • Καμία δέσμευση του υφυπουργού για τους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες σπιτιών
  • Ξεκάθαρο «όχι» για αποζημιώσεις με φόντο τα δεκάδες κατεστραμμένα οχήματα
  • 14 μήνες μετά τον σεισμό παραμένουν σε απόγνωση

Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στη Κρήτη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο.

Φορείς των τοπικών κοινωνιών και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν σεισμόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές με τον υπουργό να δεσμεύεται πως άμεσα θα αρχίσουν οι πληρωμές της πρώτης αρωγής για τις επιχειρήσεις.  

Ωστόσο αναφορικά με το ζήτημα των εκατοντάδων οχημάτων που παρασύρθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στις θάλασσες του δήμου Μαλεβιζίου και της  Σητείας ο κ. Τριαντόπουλος απέκλεισε την πιθανότητα αποζημίωσης παρότι φάνηκε να ενστερνίζεται το βαρύ πλήγμα για την οικονομία των νοικοκυριών και των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικότερα, το χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν τις επόμενες ημέρες επιχειρήσεις στους δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας που έχουν υποβάλει αίτημα στην ψηφιακή πλατφόρμα της πρώτης αρωγής μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Ωστόσο σε ότι αφορά τις κατοικίες δεν υπάρχει προς το παρόν, καμία δέσμευση.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό δεσμεύτηκε για το εκ νέου άνοιγμα της ψηφιακής πλατφόρμας πρώτης αρωγής - ύστερα από εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς- για όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν το αίτημά τους. 

Λόγο στη σύσκεψη είχαν και οι φορείς της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης σεισμόπληκτων δήμων της Κρήτης που ζήτησαν από τον κ. Τριαντόπουλο αφενός μεγαλύτερη χρηματοδότηση κι αφετέρου την επίσπευση των διαδικασιών που μπλοκάρουν τον δρόμο για την επιστροφή  στην κανονικότητα των περιοχών τους 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News