Κρήτη: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης στο νησί (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης στο νησί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο απίστευτο ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Κρήτη, με μέση τιμής της αμόλυβδης στα 2,15 και ανώτερη καταγεγραμμένη στο Ηράκλειο 2,359 ευρώ

 

  • Φλερτάρει με τα 2,5 ευρώ η αμόλυβδη στο νησί
  • Ανεξέλεγκτη η πορεία της τιμής των καυσίμων
  • Απόγνωση στους οδηγούς που βλέπουν ως πολυτέλεια πλέον τις μετακινήσεις

Ντόμινο επιπτώσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκαλεί το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων που συνεχίζεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες εκτοξεύοντας το κόστος για τις μετακινήσεις και τις μεταφορές.

Οι τιμές στην αντλία «χτυπούν κόκκινο». Στην Κρήτη η τιμή της αμόλυβδης φτάνει να ξεπερνά και τα 2,3 ευρώ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο η ανώτερη τιμή καταγράφεται σήμερα στα 2,359 ευρώ, στο Ρέθυμνο, στα 2,298. Στα Χανιά στο 2,251 ευρώ και στο Λασίθι στα 2,249 ευρώ.

Για απρόβλεπτες εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά καυσίμων κάνει λόγο ο πρόεδρος των Πρατηριούχων στο Ηράκλειο κ. Σαμόλης, ενώ φαντάζει αδύνατο να προβλέψει κανείς πού θα φτάσουν οι τιμές τον Φεβρουάριο. όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει το πλαφόν που αποφασίστηκε για τις ποσότητες καυσίμων που θα εισάγονται από την Ρωσία.

Την ίδια ώρα οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση και είναι έντονα εκνευρισμένοι, καθώς με αφορμή τα καύσιμα διαβλέπουν νέες αυξήσεις σε κάθε τομέα της ήδη δύσκολης καθημερινότητας.

Σε πανελλαδικό επίπεδο οι αυξήσεις κυμαίνονται από 7,9 έως 11% αντίστοιχα μέσα σε μόνο λίγες ημέρες. Για την αμόλυβδη η μέση τιμή καταγράφεται σήμερα στα 2,11 ευρώ το λίτρο, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου ήταν 1,955 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης αντίστοιχα σήμερα η μέση τιμή καταγράφεται στα 2,095,ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου στα 1,853.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News