Ετοιμόρροπα Ηρακλείου: Βρίσκονται παντού θυμίζοντας άλλες εποχές (βίντεο)

Κρήτη
Ετοιμόρροπα Ηρακλείου: Βρίσκονται παντού θυμίζοντας άλλες εποχές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασίες αποκατάστασης ετοιμόρροπου κτηρίου το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, και αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους, υλοποιήθηκαν σήμερα από συνεργεία του Δήμου

 

  • Βρίσκονται παντού στο Ηράκλειο θυμίζοντας άλλες εποχές
  • Λάκκος: «Μια συνοικία μουσείο ετοιμόρροπων κτισμάτων
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες στο ετοιμόρροπο στην οδό Τζουμαγιάς

Βρίσκονται σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου για να θυμίζουν άλλες εποχές. Είναι φτιαγμένα με λεπτομέρειες, άλλοτε για να στεγάσουν αστικές οικογένειες με πλούτο και άλλοτε πιο φτωχικά, τα ετοιμόρροπα του Ηρακλείου στέκουν για να υπενθυμίζουν ότι αυτή η πόλη διέθετε πριν από δεκαετίες μια διαφορετική φινέτσα, ενσωματωμένη με μια άλλη καθημερινότητα.

Ανάμεσα στις περιοχές που σε κάθε στενό συναντάς και ένα ετοιμόρροπο, είναι η ευρύτερη συνοικία του επονομαζόμενου Λάκκου, με κτίσματα που χρονολογούνται στα τέλη του 19ου αιώνα και σήμερα παρά την παλιά αίγλη τους, αποτελούν εστίες κινδύνου.

Αφημένα στη λήθη του χρόνου, καταρρέουν καθημερινά προκαλώντας ανησυχία και φόβο.

Ένα από αυτά είναι και το ακίνητο επί της οδού Τζουμαγιάς, ανάμεσα στην Ιουστινιανού και Ροδαμάνθους. Σήμερα συνεργεία του δήμου, μετά από οχλήσεις κατοίκων της περιοχής επί χρόνια, έφτασαν στο σημείο και προχώρησαν σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας του ετοιμόρροπου κτηρίου.

Άνθρωποι που ζουν δεκαετίες στην περιοχή, εξήγησαν ότι πρόκειται για ένα ακίνητο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ομορφιά, που όπως πολλά ακόμη, στο πέρασμα των χρόνων δεν ενσωματώθηκαν στην εξέλιξη και έμειναν εκεί για να θυμίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News