Ηράκλειο: Παράσταση διαμαρτυρίας ΟΓΕ έξω απο την ΥΠΕ

Κρήτη
Ηράκλειο: Παράσταση διαμαρτυρίας ΟΓΕ έξω απο την ΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μέλη της Ομάδας Γυναικών Ηρακλείου,βρέθηκαν έξω απο την ΥΠΕ ,για να καταγγείλουν την εγκληματική πολιτική

Σήμερα 9 Νοέμβρη 2022, μέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου, μέλος της ΟΓΕ, μαζί με την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου ενώσανε τις φωνές τους ενάντια στο νομοσχέδιο που χειροτερεύει την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, γενικότερα στον δημόσιο τομέα της Υγείας.

Νωρίς το πρωί βρέθηκαν έξω από την ΥΠΕ για να καταγγείλουν την εγκληματική πολιτική που, όπως λένε " βαθαίνει την εμπορευματοποίηση της υγείας και ορθώνει νέα εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Δεν ανεχόμαστε την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την επιδείνωση των συνθηκών πρόσβασης και περίθαλψης στα νοσοκομεία. Δεν δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας, για εξετάσεις, θεραπείες, χειρουργεία κ.α. την στιγμή που η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει σε όλους και όλες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, υψηλού επιπέδου και στην πρόληψη και στη θεραπεία και στην αποκατάσταση".

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: 

"Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία. Διεκδικούμε ένα Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας, με επαρκή μέσα και επαρκή μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.  

Κανένας σήμερα στη δουλειά, όλοι στη απεργία, ξεσηκωμός!". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News