Αγία Πελαγία: Συγκλονιστικές εικόνες με αυτοκίνητα στο βυθό της θάλασσας (βίντεο)

Κρήτη
Αγία Πελαγία: Συγκλονιστικές εικόνες με αυτοκίνητα στο βυθό της θάλασσας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια στιγμή η κολύμβηση και η αλιεία απαγορεύεται ακόμα και στην περιοχή καθώς κίνδυνο για την δημόσια υγεία αποτέλεσαν τα σκευάσματα φαρμακείου που κατέληξαν στα νερά της θάλασσας

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός στο βυθό της Αγίας Πελαγίας καθώς οι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό και κινήθηκαν ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, φερτά υλικά και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων, μετά την φονική πλημμύρα. Η επιχείρηση ανάσυρσης ολοκληρώθηκε και αφορούσε σε συνολικά 16 αυτοκίνητα σε Αγία Πελαγία και Παλαιόκαστρο αλλά και μηχανάκια. Την ίδια στιγμή η κολύμβηση και η αλιεία απαγορεύεται ακόμα και στην περιοχή καθώς κίνδυνο για την δημόσια υγεία αποτέλεσαν τα σκευάσματα φαρμακείου που κατέληξαν στα νερά της θάλασσας.

Η εικόνα είναι απόκοσμη και δεν θυμίζει τα πεντακάθαρα νερά της Αγίας Πελαγίας. Οι δύτες κινούνται ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, λάστιχα και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων.

Η εικόνα είναι συγκλονιστική καθώς η θάλασσα μετατράπηκε σε ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων. Οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να σώσουν τα οχήματά τους και κατέληξαν με το ορμητικό ποτάμι στο βυθό. Ανάμεσα στους δύτες που έζησαν την παράδοξη εμπειρία και αντίκρισαν όλο το βιός των ντόπιων κάτω από νερό, ο 19χρονος Μιχάλης Μακριδάκης.

Ο σιωπηλός κόσμος του βυθού προκαλεί δέος. Μέσα σε λίγα λεπτά η τρομακτική καταιγίδα παρέσυρε τα πάντα και όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων κατέληξαν στη θάλασσα. Ενδεικτικό είναι ότι 3 εβδομάδες, μετά ακόμη «πνίγεται» στη λάσπη.

Και ο καθαρισμός της παραλίας ολοκληρώθηκε στην Αγία Πελαγία. Η κολύμβηση και η αλιεία ωστόσο ακόμη απαγορεύεται καθώς επικίνδυνες ουσίες κατέληξαν στα νερά. Όταν κριθεί από τους ελέγχους ότι η θάλασσα είναι και πάλι ασφαλής θα αρθεί η απαγόρευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News