Ηράκλειο: Ανοίγει τις πύλες του το Γραφείο Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανοίγει τις πύλες του το Γραφείο Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο νέο γραφείο λειτουργεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όλες τις εργάσιμες ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι

Ξεκινά η λειτουργία του Γραφείου Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας στο Ηράκλειο. 

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα Δευτέρα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, πρόκειται για αυτοτελές Γραφείο, το οποίο στελεχώνεται με εισαγγελικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Το νέο γραφείο λειτουργεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όλες τις εργάσιμες ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

«Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου ενημερώνει το κοινό για την έναρξη λειτουργίας αυτοτελούς Γραφείου Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας πλήρως στελεχωμένου με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, Εισαγγελικούς Λειτουργούς και Δικαστικούς Υπαλλήλους.

Η ίδρυση του Γραφείου αποσκοπεί στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, στην καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών, στην ενημέρωση, προστασία και υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, των ανηλίκων και των υπερηλίκων, στην προώθηση του θεσμού της ποινικής διαμεσολάβησης, στη συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων και τέλος στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων (Ελληνικής Αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών, σχολικών μονάδων, ιατροδικαστικών υπηρεσιών, νοσοκομείων κ.λ.π.).

Το νέο Γραφείο λειτουργεί στο γραφείο 10 στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 14.00, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2810 306 616 και mail: [email protected]» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Αθανάσιο Γαλήνα. 

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News