ΕΛΜΕ Χανίων: Δηλώνει αποχή απο τις εκλογές υπηρεσιακών συμβούλων

Κρήτη
ΕΛΜΕ Χανίων: Δηλώνει αποχή απο τις εκλογές υπηρεσιακών συμβούλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνει ότι στις 5 του Νοέμβρη απέχει μαζικά απο τις εκλογές υπηρεσιακών συμβούλων σημειώνοντας παράλληλα ότι προχωρά σε απεργία στις 9 του Νοέμβρη

"Εκλογές δια ζώσης παντού – για να έχουμε σωματείο, συνδικάτο, αιρετούς" ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνοντας ότι στις 5 του Νοέμβρη απέχει μαζικά απο τις εκλογές υπηρεσιακών συμβούλων σημειώνοντας παράλληλα ότι 

στις 9 του Νοέμβρη τα μέλη της απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, οργανώνοντας συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 10 το πρωί. 

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:

Είναι πια γνωστό ότι το Υπουργείο, για 2η συνεχή φορά, επέβαλε την ηλεκτρονική διαδικασία ψηφοφορίας για την επιλογή των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ακριβώς όπως και πριν 2 χρόνια (με το άλλοθι τότε της πανδημίας). Τα αποτελέσματα της επιλογής του αυτής είναι γνωστά, Περίπου το 93% των εκπαιδευτικών, απείχε της διαδικασίας δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στην Υπουργό και την Κυβέρνηση. Τόσο ηχηρό, που αρνήθηκαν να δώσουν επίσημα ποσοστά τόσο συμμετοχής όσο και αναλυτικών αποτελεσμάτων. Φέτος, και ενώ δεν υπάρχει το «άλλοθι» της πανδημίας, προφανώς κρίνοντας ότι το προηγούμενο πείραμα πέτυχε, το Υπουργείο επιχειρεί να επαναλάβει το ίδιο ατόπημα. Τώρα όμως φροντίζει να έχει και «συμπαραστάτες».

Έτσι, στις δυο μεγάλες ομοσπονδίες εκπαιδευτικών είχαμε τις εξής ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Στο ΔΣ της ΔΟΕ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ) και ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκαν να καλέσουν κύκλο γενικών Συνελεύσεων με την προοπτική Γενικής Συνέλευσης Προέδρων.

Η ΟΛΜΕ από την άλλη μεριά, κάλεσε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και όρισε Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 22/11. Όμως λίγες μέρες πριν τη ΓΣ των Προέδρων και ενώ τα αποτελέσματα των περισσοτέρων ΓΣ των ΕΛΜΕ ήταν γνωστά, αποφάσισε ότι δεν υπήρχε αίθουσα διαθέσιμη και κατάλληλη για τη ΓΣ των Προέδρων. Την ανέβαλε λοιπόν για μεταγενέστερη ημερομηνία που θα ανακοινωνόταν, η οποία δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Αντί αυτού το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ευθύνη των παρατάξεων που κατέχουν τις 7 από τις 11 έδρες (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝΕΚ), αποφάσισε ότι η συμμετοχή στις υπηρεσιακές εκλογές είναι επιβεβλημένη.

Παρόλα αυτά 28 εκπρόσωποι αντιστοίχων ΕΛΜΕ (ανάμεσα τους και η ΕΛΜΕ Χανίων) που αποφάσισαν παρά την αναβολή – ακύρωση να συναντηθούν, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και κατέληξαν σε κοινή ανακοίνωση ενάντια στη συμμετοχή, ζητώντας και από άλλες ΕΛΜΕ να συμφωνήσουν. Μέχρι σήμερα 37 ΕΛΜΕ της χώρας έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News