Ζαχαράκη: «Τμήμα μετεκπαίδευσης τουρισμού και στα Χανιά»

Κρήτη
Ζαχαράκη: «Τμήμα μετεκπαίδευσης τουρισμού και στα Χανιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημείωσε η υφυπουργός Τουρισμού κατά την παρουσία της στα Χανιά με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για την επόμενη τουριστική περίοδο, δήλωσε χθες από τα Χανιά, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις, η υφυπουργός τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από τον προσεχή Νοέμβριο θα λειτουργήσει στα Χανιά Τμήμα Μετεκπαίδευσης για εργαζόμενους και ανέργους ενώ έκανε γνωστό ότι εισάγεται στα δημοτικά σχολεία το μάθημα της Φιλοξενίας.

Με την τουριστική σεζόν να κλείνει με θετικό πρόσημο για την Κρήτη αλλά και συνολικά για τη χώρα ως προορισμό, το Υπουργείο Τουρισμού οργανώνει την στρατηγική του για την επόμενη περίοδο για την οποία τα σημερινά δεδομένα δείχνουν εξίσου καλές προοπτικές. Η υφυπουργός υποστήριξε ότι οι στόχοι για την επόμενη περίοδο είναι ακόμα υψηλότεροι ενώ σχεδιάζεται η ανάπτυξη περισσότερων μορφών τουρισμού. «Τα αισιόδοξα μηνύματα είναι ότι οι προκρατήσεις είναι υψηλές ,ότι οι αεροπορικές εταιρίες προγραμματίζουν τις ίδιες ή και περισσότερες θέσεις μ αυτές που είχαν στο παρελθόν κι ότι αυτή τη στιγμή τα συμβόλαια τα οποία είναι σε εξέλιξη ,σε διαπραγμάτευση, δείχνουν ότι υπάρχει όρεξη για επιστροφή στην Κρήτη, το οποίο για κάποιους είναι δεδομένο αλλά θα έλεγα ότι είναι μια συνεχής μάχη» είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικός ωστόσο για την πορεία της επόμενης τουριστικής περιόδου είναι ο παράγοντας της κρίσης και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει ταξιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στην διάκριση της Κρήτης σε διαγωνισμό μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού, ως το δεύτερο πιο δημοφιλές νησί στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη. «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτή. Εμείς πρέπει να την ενδυναμώνουμε γιατί το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τα έσοδα των επιχειρήσεων» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε την λειτουργία στα Χανιά τμήματος μετεκπαίδευσης για εργαζόμενους και ανέργους από τον τουριστικό κλάδο, το οποίο θα είναι επιδοτούμενο και θα έχει διάρκεια τριών μηνών. Όπως είπε «θα ξεκινήσει τέλος Νοεμβρίου, γίνεται σε όλη την Ελλάδα ,έχουμε επεκτείνει τη δυνατότητα διεξαγωγής σεμιναρίων και δίνουν σε εργαζόμενους εποχικά και ανέργους τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να έχουν και υπαλληλικό δικαίωμα διότι δικαιούνται και αύξηση μισθού. Αυτό μας ενδιαφέρει ώστε να ενδυναμώσουμε τον εργαζόμενο».

Παράλληλα το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο εισάγει στην δευτέρα και στην τρίτη τάξη σε όλα τα δημοτικά σχολεία το μάθημα της φιλοξενίας , στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News