Στα ράφια των βιβλιοπωλείων το ανέκδοτο έργο «Ανήφορος» του Νίκου Καζαντζάκης (βίντεο)

Κρήτη
Στα ράφια των βιβλιοπωλείων το ανέκδοτο έργο «Ανήφορος» του Νίκου Καζαντζάκης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Μουσείο στην Μυρτιά η επίσημη παρουσίαση του «Ανήφορου»

Παρέμεινε επί δεκαετίες ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό  που άφησε για τις μελλοντικές γενιές. Το έργο «Ανήφορος» του Νίκου Καζαντζάκη που ταυτοποιήθηκε από την έρευνα και συχνά αναφερόταν σε επιστολές του μεγάλου κρητικού στοχαστή, από σήμερα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων και της Κρήτης.

Η κυκλοφορία του ήρθε χρονικά με τη συμπλήρωση 65 ετών από το θάνατό του Νίκου Καζαντζάκη, του ανθρώπου που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια αναγνωστών σε όλο τον κόσμο που μέχρι και σήμερα τον αναγνωρίζουν ως ένα από τους κορυφαίους παγκοσμίως στοχαστές.

Το βιβλίο «Ανήφορος» είναι από τα έργα του Καζαντζάκη που μιλούν για τον άνθρωπο, τα βάρη του και τα στοιχήματα της ζωής του. Ένα ακόμη από τα βιβλία που δημιούργησε βρισκόμενος στην Αγγλία λίγο μετά τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, αλλά με το μυαλό του να βρίσκεται στο Κάστρο της Καρδιάς του, το Μεγάλο Κάστρο της νιότης του, το Ηράκλειο.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου όπως είπε ο πρόεδρος του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, θα γίνει στο Μουσείο στη Μυρτιά, με την ελπίδα όπως είπε, ανάμεσα στο θησαυρό που  άφησε πίσω του ο κορυφαίος στοχαστής , να υπάρχει και άλλο υλικό που θα μπορέσει στο μέλλον να εκδοθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News