Χερσόνησος: Στο πλευρό της μητέρας με όγκο στο κεφάλι 17 δημοτικοί σύμβουλοι

Κρήτη
Χερσόνησος: Στο πλευρό της μητέρας με όγκο στο κεφάλι 17 δημοτικοί σύμβουλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι 17 από τους 27 στο σύνολο δημοτικούς συμβούλους ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τις θέσεις εκτελεστικής ευθύνης και όποιες άλλες κατέχει

Δεκαεπτά δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χερσονήσου στηρίζουν την Θεονύμφη Μαρτιμιανάκη, μια μητέρα με όγκο στο κεφάλι, η οποία κατήγγειλε πως όχι μόνο απολύθηκε από το Δήμο Χερσονήσου χωρίς καμία δικαιολογία αλλά δεν έλαβε και τα δεδουλευμένα της.

Η καταγγελία έγινε από την ίδια την πρώην υπάλληλο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου ενώ αποκάλυψε ότι έχει πάει και στην Αστυνομία.

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι 17 από τους 27 στο σύνολο δημοτικούς συμβούλους ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τις θέσεις εκτελεστικής ευθύνης και όποιες άλλες κατέχει.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των 17 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Χερσονήσου.

«Στον Δήμο Χερσονήσου, δυστυχώς, συχνά μαθαίνουμε για απαράδεκτες και καταδικαστέες, ηθικά, αλλά ίσως και νομικά, ενέργειες και πράξεις της δημοτικής αρχής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Οκτωβρίου 2022, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε για την άδικη και εντελώς ατεκμηρίωτη απόλυση (μη ανανέωση σύμβασης) εργαζόμενης στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης προέκυψε ότι αυτό έγινε χωρίς προηγούμενη απόφαση του καθ΄ ύλην αρμοδίου οργάνου, δηλαδή του Διοικητικού της Συμβουλίου, αλλά με απόφαση του προέδρου της και μόνο. Επιπλέον ακούσαμε την ίδια την καταγγέλλουσα, η οποία είχε προσληφθεί ως ΑΜΕΑ, να ομιλεί για την καταβολή μικρότερου μισθού από ότι εδικαιούτο, λόγω μη υπολογισμού επιδόματος προϋπηρεσίας καθώς επίσης και για πλαστογραφία της υπογραφής της σε σειρά εγγράφων που την αφορούν.

Στην ίδια συνεδρίαση ακούσαμε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης να παραδέχεται απροκάλυπτα και χωρίς καμία δικαιολογία την, τουλάχιστον, παρακράτηση χρημάτων για ένα εξάμηνο από εκδήλωση που διοργάνωσε φορέας του οικισμού Αγριανών και την όχι άμεση απόδοσή τους στον δικαιούχο, παρά μόνο όταν εκπρόσωπός του διαμαρτυρήθηκε δημόσια.

Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μεμονωμένα. Παλαιότερα γίναμε μάρτυρες και για άλλα ανάρμοστα περιστατικά που αφορούν και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής. ‘Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για δραστικές αποφάσεις. Για τον λόγο αυτό, δεκαεπτά (17) δημοτικοί σύμβουλοι από το σύνολο των είκοσι επτά (27) που συναποτελούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αποστείλαμε επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητούμε την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τις θέσεις εκτελεστικής ευθύνης και όποιες άλλες κατέχει, έχοντας τοποθετηθεί από τον δήμαρχο και ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων ώστε η συγκεκριμένη υπάλληλος ΑΜΕΑ να εξακολουθήσει να εργάζεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου. Την απομάκρυνση επιβάλλει η ανάγκη για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών καθώς και της τήρησης των αρχών της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της δημόσιας λογοδοσίας. Δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι όσο ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος θα παραμένει στις θέσεις που έχει οριστεί, εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε κανένα απολύτως συλλογικό όργανο του οποίου είμαστε μέλη (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς και διοικητικά συμβούλια όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου).

Ενημερώνουμε όλους ό,τι με λύπη μας αναγκαζόμαστε να φτάσουμε στην απόφασή μας αυτή, όμως δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο η στάση του Δημάρχου κατά την συζήτηση που θέματος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη, διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά, ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε, όπως μπορούμε, στην ορθή και διαφανή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας, για την πρόοδο του τόπου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (αλφαβητικά)

Βασιλείου Αντώνιος

Βογιατζάκης Αλέξανδρος

Διαμαντάκης Εμμανουήλ

Ζερβάκη Ευριδίκη

Ζερβάκης Εμμανουήλ

Κατσαμποξάκης Σπύρος

Μακράκης Σπύρος

Μαστοράκης Ιωάννης

Μεραμβελιωτάκης Γεώργιος

Μουντράκης Ευθύμιος

Μπάτσης Δημήτριος

Πλευράκη Δέσποινα

Πλευράκης Εμμανουήλ

Ρουσάκης Ιωάννης

Σμυρνάκης Νικόλαος

Τσαντηράκης Κωνσταντίνος

Φραγκιαδάκης Βαρδής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News