Θρίλερ με ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Κρήτη
Θρίλερ με ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου

Επιχείρηση προσέγγισης και διάσωσης των επιβαινόντων σκάφους που είχε μείνει ακυβέρνησο ανοικτά της Κρήτης έστησε το Σάββατο το Λιμενικό. Εν τέλει το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου παρουσιάζοντας μηχανική βλάβη αλλά και εισροή υδάτων. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Λιμενικού αναφέρει: "Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Θήρας, Ρεθύμνου και Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ''PHELAN GOOD'' σημαίας Μάλτας, λόγω μηχανικής βλάβης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικού Αιγαίου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ ''ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ'' Ν.Η. 177, ιδιωτικά μέσα, παραπλέοντα πλοία και ένα (01) μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) FRONTEX.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ρ/Κ στον λιμένα Ηρακλείου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PHELAN GOOD'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News