Παύλος Πολάκης: «Λογοκρισία κοινοβουλευτικού ελέγχου στην υπόθεση Μαραβέγια»

Κρήτη
Παύλος Πολάκης: «Λογοκρισία κοινοβουλευτικού ελέγχου στην υπόθεση Μαραβέγια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Βουλή, κατ' εντολή προφανώς της κυβέρνησης, προέβη σε μία πρωτοφανή κοινοβουλευτική λαθροχειρία: διέγραψε τα ονόματα του ζεύγους Μαραβέγια και την επωνυμία της εταιρείας τους από Ερώτηση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρωτοφανή κοινοβουλευτική λαθροχειρία», καταγγέλλει o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, για την ανάρτηση στον ιστότοπο της Βουλής, ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων, με καλυμμένα τα ονόματα του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια και της συζύγου του, καθώς και τα στοιχεία της εταιρείας που ήταν αντικείμενο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Χθες αποκαλύφθηκε ότι η Βουλή, κατ' εντολή προφανώς της κυβέρνησης, προέβη σε μία πρωτοφανή κοινοβουλευτική λαθροχειρία: διέγραψε τα ονόματα του ζεύγους Μαραβέγια και την επωνυμία της εταιρείας τους από Ερώτηση με ΑΚΕ, που υπέβαλαν στις 12/10/2022 ο Π. Πολάκης και 51 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο του Kοινοβουλευτικού Eλέγχου, προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφορικά με την έγκριση επιχορήγησης από τον Αναπτυξιακό Νόμο, δύο επενδυτικών σχεδίων του εν λόγω ζεύγους συνολικού ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει ο βουλευτής στη δήλωσή του, υπό τον τίτλο «λογοκρισία κοινοβουλευτικού ελέγχου στην υπόθεση Μαραβέγια».

«Προφανώς, είναι τέτοιο το άγχος και τόση η αγωνία της Μητσοτάκης Α.Ε. να μην αποκαλυφθούν οι πολύπλευρες πτυχές της συγκεκριμένης σκανδαλώδους υπόθεσης, που την "ανάγκασαν" να καταφύγει σε λογοκρισία ακόμη και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου», αναφέρει επίσης ο Παύλος Πολάκης και σημειώνει:

«Η αιτία της αγωνιώδους προσπάθειας της κυβέρνησης να συγκαλύψει ένα ακόμη σκάνδαλο, εξηγείται από το γεγονός ότι:

  1. στη συγκεκριμένη υπόθεση καταστρατηγήθηκε το άρθρο 57 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται στα ασυμβίβαστα των βουλευτών.
  2. το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εξέδωσε "φωτογραφική" Προκήρυξη για χάρη του ζεύγους Μαραβέγια.
  3. τα επενδυτικά σχέδια του ζεύγους Μαραβέγια εγκρίθηκαν χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και
  4. οι επενδυτικές δραστηριότητες του εν λόγω ζεύγους, επ' ουδενί δεν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες του. Ότι και να κάνουν, να το γνωρίζουν καλά: όλα θα έρθουν στο φως».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News