Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου

Κρήτη
Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε με κάθε μας δύναμη στην δημιουργία των συνθηκών αυτών που θα θωρακίσουν τις πόλεις και τα χωριά μας από μελλοντικές καταστροφές» σημειώνεται μεταξύ άλλων στη ανακοίνωση του φορέα

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, μαζί με τον γραμματέα του κινήματος Ανδρέα Σπυρόπουλο καθώς και με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ κύριο Χάλαρη, επισκέφθηκαν τις πληγείσες, από την πρόσφατη θεομηνία, περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας και δεν υπάρχουν λόγια ή πράξεις που θα δεν μπορούσαν υποκαταστήσουν την απουσία τους στους οικείους τους. Καταγράφονται μεγάλης έκτασης καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία παρασύρθηκαν στην θάλασσα.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή, η κλιματική κρίση θα πολλαπλασιάσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, γι΄αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε στην πρόληψη.

Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι τα εξής:

Έχει κατατεθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης;

Τι άλλες δυνατότητες παροχής οικονομικής βοήθειας υπάρχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιες από αυτές έχουν αξιοποιηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση;

Τι δυνατότητες υπάρχουν για την παροχή αποζημίωσης στους κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται;

Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε με κάθε μας δύναμη στην δημιουργία των συνθηκών αυτών που θα θωρακίσουν τις πόλεις και τα χωριά μας από μελλοντικές καταστροφές.

Είναι όμως σαφές σε εμάς ότι αυτό δεν είναι έργο ενός κόμματος ή μιας ομάδας πολιτών, αλλά απαιτεί συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια, στην οποία συστρατευόμαστε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News